Op 11 november kwamen alle NK-liefhebbers nog een keer bij elkaar om het seizoen 2017 in stijl af te sluiten met de huldiging van de Nederlands kampioenen. De bedrijfshal van Jos en Lars Goossens werd ter beschikking gesteld terwijl ook dorpsgenoot Coen Wouters de nodige inspanning had gedaan om de avond tot een waardige afsluiter van het NK-seizoen te maken.

De avond begon met de huldiging van de Dutch Juniorbuggy Cup kampioenschap waar Ricardo Otto voor de tweede keer op rij werd gehuldigd. Na zeven wedstrijden was hij Remon van Rossum en Styn Jaspers te snel af, die het met de respectievelijke tweede en derde plaats moesten doen.

Danny Lauf kreeg tijdens de huldiging nog een aangename verrassing toen hij in het kader van de Rookie Aanmoedigingsprijs richting de podiumwagen van Sportscom geroepen werd. Hij mocht de prijs voor de beste nieuwkomer in het NK Autocross de cheque ter waarde van 500 euro in ontvangst nemen. Met zijn tweede plaats in het eindklassement van de sprintklasse 1600 en de vele punten in de manches troefde hij onder andere Seppe Aerts/Jeroen van Zon en superklasse-kampioen Johan de Jong af.

Een uitgebreid verhaal met Danny Lauf lees je in het NK Autocross Jaarboek 2017

Ton van Leeuwen was dit jaar de enige die zijn kampioenschap kon vieren op de baan nadat hij in Gendringen genoeg had aan een zesde plaats. Ondanks dat Van Leeuwen inmiddels een doorgewinterde kampioen is, kan hij er nog niet aan wennen weer kampioen te worden. Ook bij de huldiging werd er volop genoten van het brute geluid.

Ivo Galekop en een twintigkoppige aanhang vierden het eerste kampioenschap in de keverklasse. Na vijf wedstrijden was hij de sterkste en sloot hij het seizoen ook nog eens af met winst in Gendringen. 

Onder toeziend oog van vader Erik kreeg Romy Pijnenburg in Ens de krans omgehangen en mocht plaatsnemen op de hoogste trede van het podium. In het NK Autocross Jaarboek 2017 doet Romy een boekje open over de strijd tegen de andere deelnemers in de juniorklasse.

Iets wat we normaal weinig zien, maar daarom niet minder spectaculair: de vlammende huldiging voor Chris Wagenaar.

Wagenaar recupereerde bijzonder sterk na een valse start van dit seizoen, hij werd voor de tweede keer kampioen. Hij streeft voor 2018 naar een probleemloos seizoen waarin hij drie op rij wil pakken.

Hoewel de meeste coureurs een huldiging direct na afloop van de laatste wedstrijd prefereren, was de sfeer in Ens buitengewoon goed. De kersvers Divisie V-kampioen Ronny van Lankvelt zong uit volle borst mee met de song die hij zelf gekozen had. Hij was met de Toyota Yaris dit seizoen onder andere Peter Haagsma en de mannen van GP Racing, Pascal Sangers en Govert Terberg, te snel af.

Rens van der Haas, de rust zelve, stuurde in Ens zijn sprinter het podium op. Hij werd voor de vierde keer gehuldigd als Nederlands kampioen in de springklasse 1600. Hiermee is hij hard op weg om Edwin Tolkamp te evenaren in deze competitieve klasse. In 2018 zal hij opnieuw een poging doen zijn titel te verdedigen.

Johan de Jong was afgelopen seizoen wel de grootste verrassing van het NK Autocross. Hij wist in zijn debuutjaar in het NK direct de grootste trofee te bemachtigen. Het nummer 43 zal volgend seizoen veranderen als nummer 1. De Jong heeft aangegeven zijn titel volgend seizoen graag te verdedigen waar hij in het verleden voornamelijk koos voor het Europees kampioenschap.