Koppelingsplaatjes: Averij voor enkelen bij openingswedstrijd Haarle

Afgelopen zondag vond de opening van het RAMO-seizoen plaats in Haarle. Onder grote belangstelling werkten vele coureurs daar de eerste meters af. Bregje Hermkes was voor DeCrozz.nl aanwezig, waarvoor grote dank!Het was de eerste kans om in competitie een test af te werken. Niet voor iedereen ging het crescendo in de eerste wedstrijd van het seizoen. Zo brak Bastiaan Hoogeboom zijn sleutelbeen, een flinke domper voor  de nummer acht van het vorige NK-seizoen.
Stefan van der Fels maakte in Haarle zijn debuut in de toerwagenklasse met de Opel Astra 4×4 waar de gebroeders Gotink eerder mee aan de start verschenen. Hij versloeg Johan van der Barg in de finale.De juniorbuggy’s reden in Haarle tussen de kevers. In totaal waren er vijf rijders aanwezig waarvan Daan Postma de beste was. Team Postma was met drie auto’s vertegenwoordigd in Haarle, ook neefje Mike en oom Klaas reden hun eerste meters van het seizoen.Mike Bruins maakte in Haarle zijn debuut in de keverklasse. Hij sloot de dag als vierde af.Marco Raben pakte de overwinning bij de kevers. In totaal waren er vijf deelnemers aanwezig. Gerard Amting werd tweede voor Richard Rozendal. De Minibuggy’s kwamen zondag op twee fronten in actie. Naast de races in Haarle werd er voor het officiële kampioenschap gereden in Horst. Hier Kay Boessenkool en Daan Spies in actie. Huub Jansen wist de combiklasse te winnen nadat hij Douwe Venneker voor kon blijven. Venneker maakte in Haarle zijn debuut in de ex-Peter Cents JvdC. In de sprintklasse 1600 werd Venneker derde, in de combiklasse was hij vijfde.

Willem van Wijk toonde strijdlust in de toerwagenklasse, hij probeerde het langs de buitenkant bij twee van zijn concurrenten. In de Sprintklasse 1600 enkele goede rijders met de heren Schoenmakers en Hofstra. Zij gingen de strijd met elkaar aan, maar uiteindelijk was Schoenmakers de beste. Elders werd echter schade gereden. Jimmy Hop kende een jammerlijk eind van de dag, hij crashte. Ook Wesley Welgraven vertrok met veel schade uit Haarle, net als Klaas Postma.