Koppelingsplaatjes: Robben steelt de show voor eigen publiek

Voor de 53ste keer werd de autocross in Rütenbrock verreden op pinksterzondag. Het publiek stond en zat zondagochtend in alle vroegte al rond de baan en de wedstrijden leverden ook wel degelijk het gehoopte spektakel op.

De wedstrijddag kende een moeizame start vanwege de hevige regen van zaterdagavond. Hierdoor was de baan aan het begin van de dag nogal zwaar. Doorlopend onderhoud zorgde er uiteindelijk voor dat de baan gedurende de dag steeds beter werd. Het zorgde er ook voor dat de wedstrijden in de loop van de dag steeds beter werden.

In Klasse 8 ging de overwinning naar Jari Kroon, die ‘Der Verrückte’ genoemd werd door de commentator van dienst. De coureur uit Nederhorst den Berg pakte twee overwinningen en schoot in een van de manches concurrent Gerd Robben langs de buitenkant voorbij. Het leverde hem uiteindelijk de overwinning op, Robben werd tweede maar kwam later alsnog in de prijzen terecht. René Snippe werd derde.

Robben schreef in de laatste race van de dag de zogenaamde Endlauf nog op zijn naam en was bovendien de snelste in de race op het baanrecord. De uit Rütenbrock afkomstige rijder reed, op de voor hem belangrijkste dag van het jaar, een 18.94 en was daarmee sneller dan Chris Hermes (19.19) en Kroon (19.27).

De Nederlandse kevers kwamen ook in actie tijdens de jaarlijkse wedstrijd. Na drie manches was Simon Hemmen de beste, maar in de finale ging de zege naar Eelco Hoekstra. De Friese coureur nam al in de eerste ronde flinke afstand van de concurrentie en hield dat in het vervolg van de race knap vast.

In de finale van de Holland Klasse ging de overwinning naar Tiede Melchers, de dagzege na drie manches was voor Hendrik Jaarsma.

De Eindlauf in Klasse 4,5,6 was een prooi voor Sander de Haan, die zijn MR2 in aanloop naar deze wedstrijd ‘een tweede leven in moest blazen’. Dit alles werd veroorzaakt door schade van de Autocross Masters-wedstrijd in Pieterzijl.

De juniorklasse was ook sterk vertegenwoordigd in Rütenbrock. De overwinning ging naar Sybren Steinmeyer.

Van de mooie ouderwetse kevers kwamen ook met een aantal in actie op Rütenbrock en ze waren ook niet bepaald langzaam. De overwinning ging in Klasse 5 naar John Klaven (593).

Een mooi startveld in Klasse 9 zorgde ervoor dat er ook op het scherpst van de snede gestreven werd voor de overwinning. Die was uiteindelijk voor Dave Tijdink, die na drie manches de meeste punten verzameld had.

In Klasse 6 kwamen de snelste toerwagens aan het vertrek en was het een feestje voor ARCC Werlte met maar liefst drie coureurs op het podium. De overwinning ging naar Dennis Hagedorn (621) voor Tom Ludlage en Uwe Harms.