Koppelingsplaatjes: Succesvolle nazomerdag in Lopik

Op misschien wel de laatste zomerse zaterdag van het jaar organiseerde ACV Rang Pang een wedstrijd in Lopik. DeCrozz.nl was present en deed verslag.

Maar liefst 183 rijders kwamen zaterdag in actie op de kleibaan van Lopik. Hoewel de omstandigheden een beetje stoffig waren, lag er een mooie omloop waarin de rijders hun ei goed kwijt konden.

De aanwezigheid van de Stockcar F1-wagens was een vertrouwd gezicht op het circuit van Lopik. De zware jongens uit de autocross waren te gast bij Rang Pang en kwamen op een ingekorte baan in actie. Er stonden zestien rijders aan de start, Rogier van Baaren (603) was op eigen terrein vanzelfsprekend een van hen. De overwinning in de finale was voor Marco Kandt.

Tom Littel kwam tijdens de thuiswedstrijd aan de start, net als zijn jongere broer Bram Littel. Hij eindigde in de finale in de achterhoede.

Luuk van de Manakker kwam in Lopik voor het eerst in actie met de ex-Lars van Kuringe Swift. 

Na de schade tijdens de wedstrijd in Albergen was het nog even spannend, maar Pieter Molenaar stond gewoon weer aan de start bij de wedstrijd van de eigen vereniging.

Ook Nederlands kampioen Jeremy Nap kwam in actie, hij gaf de zwarte bolide nog eens de sporen op de harde klei. De overwinning was voor Frank de Bruijn.

Na de Divisie V-mislukking van eerder dit seizoen legde Wouter Terberg de focus op een nieuwe uitdaging. In Lopik kon de coureur weer eens proeven aan het rijden met de kever. Ook Piet van Dijk was present.

Naast zoon Jeremy kwam ook vader Gerrit Nap weer eens in actie. Nap senior gaf de Volkswagen Golf de sporen.

Marc Verheij stelde tijdens de wedstrijd in Lopik zijn kampioenschap in de Standaard KNAF-klasse veilig, hij werd tweede in de finale.

Ivo Galekop verdedigde dit seizoen met succes zijn Nederlandse titel en vierde dat met enkele mooie drifts tijdens de wedstrijd in Lopik. Hij won de finale voor Rik Pasman en Peter Gaal.

Rommert Steenbeek nam vorige maand de Seat over van Toerwagenrijder Kees Damen terwijl de Divisie V auto naar Damen ging. Met die wagen kwam Damen zaterdag in Lopik in actie.

Jan-Maarten Schuurman schreef de wedstrijd in de Sprint 2000 op zijn naam.