Koppelingsplaatjes: Tien van Rütenbrock 2017

De jaarlijkse autocross in Rütenbrock is altijd een geliefde wedstrijd voor coureurs en publiek. Ook dit jaar waren er weer veel bezoekers, zo’n 6.000 in getal, en zij werden niet teleurgesteld met bijna 200 coureurs aan de start, mooie wedstrijden en bekende winnaars.

Autocross Rütenbrock, DeCrozz.nl, Kim Verouden

In de keverklasse stond er een mooi gevuld startveld aan het begin van de dag in Rütenbrock en dat ziet het Duitse publiek maar al te graag.

Autocross Rütenbrock, DeCrozz.nl, Kim Verouden

De speciale klasse voor de Nederlandse coureurs, de Hollandklasse, was goed gevuld met maar liefst 24 coureurs.

Autocross Rütenbrock, DeCrozz.nl, Kim Verouden

Leon van Eerd uit Soerendonk verscheen wederom in Rütenbrock. Na twee lekke banden weet hij toch de tweede plaats in de finale te bemachtigen.

Autocross Rütenbrock, DeCrozz.nl, Kim Verouden

Ivo Galekop was een van de voornaamste namen aanwezig in de keverklasse. Hij liet de concurrentie achter zich en werd de grote winnaar in de keverklasse.   Autocross Rütenbrock, DeCrozz.nl, Kim Verouden

Een snelle start in Klasse 4, de ‘Spezialtourenwagen bis 2000 cm³ nur 2 WD’.Autocross Rütenbrock, DeCrozz.nl, Kim Verouden

Ook Nederlander Gerbert Paus kwam uit in de Toerwagenklasse, hij onderwierp zijn wagen aan de nodige testmeters voor de NK in Gersloot komend weekend.Autocross Rütenbrock, DeCrozz.nl, Kim Verouden

Technisch falen aan boord van deze Peugeot zorgde dat de brandweer in actie moest komen. Het was niet de enige keer op deze warme dag.

Publiekslieveling en thuiscoureur Gerd Robben kende in Rütenbrock het grootste succes van zijn carrière. Robben pakte de overwinning in de sprintklasse 1600 en was daarna ook in de superfinale de snelste tot grote blijdschap van de toegestroomde toeschouwers (Foto: Werner Scholz)

Autocross Rütenbrock, DeCrozz.nl, Kim Verouden

De man in de enige crosskart aan de start in Rütenbrock, Frank Vogelzangs, liet zien wat hij waard is in klasse 10. Dit deed hij met klasse en eindigde op de vijfde plek.

Autocross Rütenbrock, DeCrozz.nl, Kim Verouden

Koen van Well werd de winnaar in de klasse boven 1600cc. Links van hem stonden Max van Grieken en voormalig Nederlands kampioen Jacob Heeres, aan de rechterkant van Van Well mochten Remon van den Akker en Evert Bouwman plaatsnemen op het podium.