ASUZ werkte zondag haar tweede wedstrijddag van het seizoen af in Ysselsteyn waar een mooi aantal deelnemers present was voor een dag op de mooie zandbaan.

Net als in Keijenborg kwamen er in Ysselsteyn een mooi aantal sprinters aan de start die over een week beginnen in de Dutch Junior Buggy Cup. Freek Biels (206) won een manche en werd tweede, Luca van Rijt deed hetzelfde. De twee kwamen in de finale met een gelijk aantal punten. Daar besliste Biels de strijd in zijn voordeel.

Thuisrijder Mark van Lierop schreef de finale in de Sprintklasse op zijn naam. Hij was onder andere Danny Kolen te snel af die de eerste manche nog won, maar daarna crashte. Van Lierop toonde zich dominant in de manches daarna en ook in de finale.

In de standaardklasse ging de strijd tussen Julian van Neerven (921) en Frank Rutjens (920). Rutjens had de beste papieren voor de finale, maar de dagzege en overwinning in de finale ging naar Van Neerven die indruk maakte.

Ook nu waren ze weer ruim vertegenwoordigd: rijders in de gastklasse. Crossen zonder klassement, puur voor de fun.

Peter Henraath kwam in Ysselsteyn voor het eerst aan het vertrek met zijn nieuwe auto. Henraath maakte waardevolle meters ter voorbereiding op het Autocross Masters seizoen dat eind deze maand van start gaat.

Meervoudig Nederlands kampioen Peter Breederland maakte met de opgefriste Baleno met nieuwe livery de eerste meters in het Limburgse zand. Ondanks dat hij op de huid gezeten werd door Thijs Giesbers won Breederland beide manches en ook in de finale was hij de snelste. Waar het nog even leek dat hij na de finale een technisch probleem had, kon hij de baan op eigen kracht verlaten met een mooie bos bloemen.

Tom Rutten is nog een coureur die dit seizoen naar de Autocross Masters gaat om zich daar te tonen. Rutten werd in de daguitslag zevende.

Na een jaar van weinig animo is er dit jaar een nieuwe club rijders actief bij ASUZ in de keverklasse [ook wel Sportklasse + genoemd]. Deze fanatieke rijders gaan voor het kampioenschap waardoor er zeker acht verlaagde kevers aan de start staan tijdens de wedstrijden.

Jurre Croonenbroek uit Swalmen maakte zijn eerste meters met de nieuwe wagen in de Junior Cup. Ook broer Tijn is actief in de klasse met een sterk deelnemersveld van zeventien starters.

Het dak ging er letterlijk af bij Adrie van Lievenoogen. De Brabander deed zijn uiterste best, maar het ging mis in de finale toen hij in de eerste bocht hard over de kop sloeg.

Lees ook: