Koppelingsplaatjes: Vuurdoop voor nieuwe baan in Baarle-Nassau

De traditionele paas cross van ”De Baolcross” op de nieuw ontworpen zandbaan in Baarle-Nassau was druk bezocht. DeCrozz.nl-fotograaf Niels Treffers was er bij.

De nieuwe baan van ‘De Baolcross’, waar aankomend weekend de eerste Autocross Masters gehouden wordt, was het beste te omschrijven als zwaar, stoffig en zanderig.

John Nouws kwam in de toerwagenklasseactie met zijn nieuwe Porsche. Hij probeerde John Verberk het leven zuur te maken.

Waar Maurice Huisman in de 1e manche nog een monsterstart maakte, had hij de rest van de dag minder geluk.

Frank de Bruijn had de bolide net op tijd klaar voor de wedstrijd in Baarle Nassau, maar in de finale ging hij hard over het dak. De schade leek overigens mee te vallen.

John Verberk kwam in zijn thuiscross aan de start met de inmiddels vertrouwde Volvo. Het team lijkt deze winter niet stil te hebben gezeten. De auto oogt ontzettend snel op de zware zandbaan.

Rens van der Haas kwam ook aan de start met een opvallende nieuwe helm voorzien van de nieuwste technologieën. In de finale moest hij Michel Schoenmakers voor laten gaan. De jonge Schoenmakers werkte moeizame manches af, maar schreef wel de finale én superfinale op zijn naam.

Kevin van Beek kwam met de frisse Honda aan de start. Hier kon de auto op het zand getest worden. Van Beek zei tegen DeCrozz.nl: ”We zijn klaar voor het NK-seizoen en gaan zeker proberen de titel te verdedigen, we zullen het zien.”

De junioren hadden het zwaar met hun standaard bolides in het zware zand. Dapper streden zij zich door de manches heen.

Pascal de Vries werkte een goede dag af op het zand van Baarle-Nassau.

Echter was Marco Ermens in de keverklasse iedereen te snel af op deze warme tweede paasdag in Baarle Nassau.