Morgen: Eurol/Veka NK Autocross Haarle

Het is alweer drie seizoenen geleden maar morgen komt MAC Haarle terug met een NK. Was het in 2012 de eerste ronde van het kampioenschap, morgen kunnen de eerste kampioenschappen beslist worden. Hier lees je alles wat je moet weten over de vijfde ronde van het Eurol/Veka Nederlands Kampioenschap Autocross in Haarle.

Locatie

De bekende baan in Haarle is ook voor deze gelegenheid weer geprepareerd door MAC. De zanderige ondergrond is voor specialisten een uitkomst, vooral in de beslissende fase van het kampioenschap. Een knik naar rechts zorgt voor enige spanning in een verder no-nonsense omloop.

Deelnemers

Ton van Leeuwen begon in 2012 zijn befaamde reeks van zes overwinningen op een rij. Of dat er in 2015 weer van komt is maar zeer de vraag, de man uit Harmelen staat voorlopig nog droog dit seizoen en voor het kampioenschap is hij dan ook uitgeschakeld. In die toerwagenklasse gaat de strijd tussen de broers Erwin en Peter Breederland. Beiden verdeelden de vier voorgaande NK’s.

In de spannende Sprintklasse 2000 zal de strijd tussen Chris Wagenaar en Jacob Heeres ongetwijfeld een vervolg krijgen. Heeres kan zichzelf op pole position zetten voor het kampioenschap terwijl Wagenaar alle zeilen zal moeten bijzetten om de aansluiting te houden en kans te maken in Baarle Nassau. John Rotink schreef in 2012 de NK in Haarle op zijn naam.

Marcel Schoo deed hetzelfde in de Sprintklasse 1600 en hij is ook dit jaar weer een van de kandidaten. Hij zal zich waarschijnlijk niet meer kunnen mengen in de strijd om het kampioenschap, die gaat tussen Rens van der Haas, Patrick Boessenkool en Dirk-Jan Middelveld. Vooral Van der Haas staat bekend als een specialist in het zand, de laatste twee NK’s hem dan ook een goede mogelijkheid.

Arjan Stokkink domineerde de finale in 2012 maar dit seizoen heeft Jan Paul Klaster wellicht de beste papieren. In ieder geval in het kampioenschap kan Klaster voorgift nemen op de eindoverwinning al moet hij dan wel afrekenen met Peter Timmermans.

Na vier NK’s en vier verschillende winnaars kan het in de Divisie V alle kanten op in Haarle. Stephan van Dijk zit echter op de beste positie voor het kampioenschap en is het voor Arjen de Wilde een mooie gelegenheid om zijn eerste overwinning te pakken?

Een minder resultaat in Lochem heeft het kampioenschap in de juniorklasse min of meer open gebroken. Werner van Rossum haalde daar slechts tien punten maar dit zou als schrap kunnen gelden.

In de Superklasse is Tim ten Dolle de grootste kandidaat voor het kampioenschap. Zijn overwinning in Holterhoek kon hij niet direct een vervolg geven maar de tweede plaats in Lochem was een belangrijke voorgift. Erik Pijnenburg was echter in 2012 de beste in Haarle. Wat gaat het morgen worden?

Weer

Er is morgen een reële kans op neerslag in Haarle. De temperatuur zal blijven hangen rond de 24 graden.

Informatie

Bent u morgen niet in de gelegenheid om Lochem te bezoeken? Hou dan de Twitterpagina van Crozz Magazine in de gaten. Daar zullen gedurende de dag updates verschijnen als het plaatselijke mobiele netwerk dat toe laat.