MSC Rütenbrock-voorman Hansi Schulte overleden

Zaterdag bereikte ons het trieste bericht dat Hansi Schulte na een ziekbed overleden is. Schulte was de grote gangmaker achter MSC Rütenbrock met de jaarlijkse wedstrijd op de eerste Pinksterdag, net over de grens bij Emmen en een graag geziene gast op de Nederlandse banen.

MSC Rütenbrock schrijft in een emotionele verklaring op Facebook: “We rouwen om het verlies van onze clubgenoot, ons bestuurslid maar vooral om onze vriend Hansi Schulte, die vandaag na een periode van ernstige ziekte is overleden. Niemand anders in de club leefde zoals Hansi en deed zoveel voor de MSC en de sport in het algemeen. Zonder hem zou de MSC niet zijn waar ze nu is. We hebben zoveel aan hem te danken en iedereen die hem kende, weet hoezeer we hem zullen missen op de racebanen en elders. Ons diepste medeleven gaat uit naar zijn familie. We zullen je nooit vergeten, Hansi.”

Hansi Schulte was jarenlang de grote drijvende kracht achter MSC Rütenbrock en zorgde er met zijn lobbywerk altijd voor een groot aantal Nederlandse deelnemers tijdens de wedstrijd op Pinksterzondag. Schulte was een markante man, die vaak met het herkenbare MSC Rütenbrock-springkussen aanwezig was op Nederlandse wedstrijden. Hij was een graag geziene gast, maar de laatste jaren ging het bergafwaarts met zijn gezondheid. Toch bleef hij als het even kon wedstrijden bezoeken en was een praatje altijd mogelijk. “Unkraut vergeht nicht”, sprak hij in de zomer van vorig jaar toen zijn gezondheid ter sprake kwam.

Schulte was een supporter van het eerste uur van Crozz Magazine en later DeCrozz.nl. Het is de reden waarom we altijd zoveel mogelijk aandacht besteed hebben aan de klassieker in Rütenbrock. Altijd viel er een paar weken voor de wedstrijd een envelop op de deurmat met een of meerdere vrijkaartjes, vaak met een begeleidend schrijven en een persoonlijke noot van Schulte. De gastvrijheid bij de wedstrijden georganiseerd door Schulte en zijn kompanen van MSC Rütenbrock was en is ongeëvenaard.

Namens de volledige redactie van DeCrozz.nl wensen we de familie, vrienden en clubgenoten van Hansi Schulte veel sterkte met dit verlies.

Update 19 oktober 2022: Op verzoek van de familie publiceren wij de rouwkaart van Hansi Schulte