Koppelingsplaatjes: Nederlanders starten goed in Maggiora

Een terugblik op de eerste dag van de EK-finale in Maggiora en goede prestaties van de Nederlandse coureurs. 

Een mislukte start zorgde ervoor dat Terry Callaghan achteraan moest beginnen aan zijn manche op zaterdag en zich naar voren moest knokken. Dat ging niet makkelijk, maar de coureur maakt desondanks een uitstekende indruk. Ervins Grencis versloeg Mike Bartelen in de eerste manche op zaterdag.

De tijdtraining van Chris Wagenaar verliep problematisch. De voormalig Nederlands kampioen in de Sprintklasse 2000 moest de tweede tijdtraining laten schieten waardoor hij zijn manche achteraan moest starten en niet echt progressie kon boeken. 

Na de crash in Valkenswaard leek er een deuk in het zelfvertrouwen te zitten bij Samantha Breederland. Tot de wedstrijd in Maggiora waar ze zaterdag een derde plaats pakte in de eerste manche.

Timo Pähler begint met vertrouwen aan de tweede dag van het EK in Maggiora. De Nederlander had de snelheid goed te pakken en won zijn manche. Ingo van Lipzig begon minder goed, hij draaide zijn motor stuk in de eerste manche. 

Bart van der Putten pakte pole voor de eerste manche, maar kon dat niet optimaal benutten. Hij startte (foto) niet als snelste maar zag een gaatje aan de binnenzijde. Hij koos dit gat aanvallend, maar de betonnen barrier aan de binnenzijde werkte niet mee waardoor hij ver terugviel.

He is back! Zevenvoudig Nederlands kampioen Frits Duizendstra kende een middelmatige tijdtraining in Maggiora maar zijn eerste manche was daarentegen uitstekend. Door problemen met de remmen kon hij de druk er niet vol op houden gedurende de manche op zaterdag, maar werd wel tweede. 

Adriaan Boele kende een goede start op zaterdag toen hij tweede werd in de eerste manche. De Nederlander begon minder goed aan zijn zondag met een crash in de tweede manche. 

Chantal van der Putten eindigde in haar eerste manche op zaterdag tweede achter de Russische coureur Ovcharov

Het EK-debuut van Peter Versluis in de Pitstop-bolide verloopt voorlopig voorspoedig. De Werkendammer heeft de stijgende lijn te pakken en de top-twintig komt in zicht.