NK Albergen: Beelen zet titelkandidatuur 2020 kracht bij met zege

Robbert Beelen heeft zijn testjaar in de toerwagenklasse in Albergen met een tweede seizoenszege afgesloten. De titel was afgelopen seizoen net iets te hoog gegrepen, maar de TACO-rijder maakte alvast een statement richting de concurrentie met het oog op volgend seizoen.

Beelen was in Albergen de man in vorm door drie manches op zijn naam te schrijven, maar toch was de coureur aanvankelijk niet de snelste in de finale. Gijs van Hees pakte de kopstart en ging fier aan de leiding terwijl Beelen op zijn beurt ook onder druk stond van streekgenoot Sander Borgonje. Van Hees kon in eerste instantie onder die druk vandaan rijden en lag aan de leiding, een brandje bij Seppe Aerts zorgde echter voor een kink in de kabel.

De wedstrijdleiding waren genoodzaakt een neutralisatie op de baan aan te vragen en wat volgde was een herstart op de baan. Van Hees kwam goed weg maar ook Nederlands kampioen John Verberk wist direct een plekje te winnen en zette de aanval in bij Robbert Beelen. Hij kon de trekker niet overhalen en moest op de derde plaats afwachten tot er een gaatje kwam. Beelen trok op dat moment in de aanval bij Van Hees. Een kleine touché zorgde ervoor dat Beelen naar de leiding ging en Van Hees het tempo korte tijd kwijt was.

Hij herpakte zich en kon de tweede plaats behouden, Beelen reed in de resterende rondjes ondertussen naar zijn tweede overwinning van dit seizoen. De race werd vroegtijdig beëindigd toen er opnieuw een brandje te zien was, deze keer bij Bert-Jan Hoepel. Verberk bleef steken op de derde plaats nadat hij het nog bij Van Hees probeerde in de slotfase. Danny Reinders eindigde na een knappe wedstrijd op de vierde plaats, andermaal een goed resultaat nadat de equipe in Gendringen al een podium scoorde.

Jarno Niks werd op negen seconden achterstand vijfde, net voor John Nouws. Maik Knoefmann kwam tot de zevende plaats voor Ischa van de Vossenberg. De stilgevallen Hoepel werd als negende geklasseerd met Nick Nijkamp die tiende werd. Na een veelbelovende start viel Sander Borgonje enkele ronden voor het einde stil, hij werd elfde voor Sjinkie Knegt die in de eerste bocht stilviel.

Pascal Sangers maakte al in de eerste manche een ongelukkig moment mee toen hij uit moest wijken voor de langzaam rijdende Marco Tuchter en daarbij over de greppel aan de buitenkant vloog. In de finale kwam hij niet verder dan de dertiende stek toen hij na enkele ronden stilviel. Aerts werd na het brandje aan boord van de Toyota als veertiende geklasseerd voor André Verweij.

Enkele opvallende namen moesten in Albergen verstek laten gaan in de finale. Andre de Bruyn kwam na de tweede manche niet meer in actie, Richard Kools haalde de finale ook niet in wat naar verluidt zijn laatste wedstrijd was. Peter Breederland was al na een manche klaar, hij had motorische problemen. Piet van Dijk keerde ondanks zijn handblessure in Albergen weer terug achter het stuur, maar een brandje in het vooronder zorgde ervoor dat ook hij zijn comeback geen kleur kon geven.

Uitslag NK Albergen – Toerwagenklasse

1 Robbert Beelen
2 Gijs van Hees
3 John Verberk
4 Danny Reinders
5 Jarno Niks