NK Albergen: Het ‘vertrouwde groen’ brengt Timmermans zege in seizoensafsluiter

Peter Timmermans keerde in Lochem terug in het vertrouwde groen en dat leverde vrijwel direct succes op. Na een solide start in de voorlaatste wedstrijd, zegevierde de Vlaamse piloot tijdens de finale van het Eurol NK Autocross in Albergen.

Timmermans mocht op de 650 meter lange zandbaan van Albergen als vijfde en laatste zijn plek kiezen op de eerste startrij, maar deed vanaf die plek helemaal geen slechte zaak in aanloop naar de eerste bocht. Hij sloot als derde aan nadat hij polesitter Marco Raben aan de kant wist te zetten en kon zo de achtervolging inzetten op Jan Paul Klaster en Eelco Kruis. Die achtervolging lag al snel stil want er kwam een neutralisatie voor Niels Smal, die zijn wagen bij het uitkomen van de tweede bocht op het dak had gelegd. Naar eigen zeggen dat de coureur ‘waarschijnlijk een gat gemist’ waardoor hij een tuimeling maakte en zijn seizoen met vier wielen in de lucht eindigde.

Kruis, die in de tweede manche nog een crash meemaakte, was de te kloppen man bij de herstart en maakte een goede start, direct achter de Fries verloor Jan Paul Klaster al het tempo en hij reed langzaam richting de uitgang van de baan. Naar later bleek kreeg de coureur een steen tegen z’n hoofd en stroomde het bloed er direct uit. De coureur uit Oldemarkt had gelukkig de helderheid van geest dat hij wist waar de EHBO’ers stonden en reed daar op gevoel naar toe. Daar werd hij direct geholpen terwijl de wedstrijd verder ging. Met enkele hechtingen in zijn wenkbrauw keerde Klaster niet veel later terug bij zijn team.

Voor Timmermans lag inmiddels alle ruimte nadat Kruis zich verslikte in de eerste ronde na de herstart. Kruis schoot ver naar buiten en Timmermans ging naar de leiding terwijl Nederlands kampioen Ivo Galekop de aansluiting te pakken had voor de derde plaats. Timmermans was intussen ribbedebie en zijn overwinning kwam niet meer in gevaar. Het was een opmerkelijke ommekeer van de Vlaming die eerder dit seizoen nog met een andere bolide aan de start stond, maar nu weer furore maakte in het vertrouwde groen.

Galekop eindigde op een afstandje als derde voor Marco Raben. De routinier vocht een aardig duel met Rik Pasman uit gedurende de finale, maar Pasman spinde in de voorlaatste ronde en verloor nog een plekje aan Cees van der Goot. Pasman sloot zijn seizoen zodoende af met de zesde plaats. Rien van Nieuwenhoven werd zevende voor Robbie Degen en Mitch Bruns. Jeroen Molleman scoorde in de Oliehandel.nl-bolide zijn beste resultaat van het seizoen en werd tiende.

Mike Bruins kwam tot de elfde stek op drie ronden, Klaster werd nog als twaalfde geklasseerd. Al aan het begin van de finale was er een grote rookwolk te zien bij Johan Merkus, hij viel uit. Dat gold ook voor Niels Smal. In de finale kwamen maar veertien coureurs aan de start, Jasper Pouw had zich daarbij kunnen voegen maar hij blies zijn krachtbron op in de derde manche.

Uitslag NK Albergen – Keverklasse

1 Peter Timmermans
2 Eelco Kruis
3 Ivo Galekop
4 Marco Raben
5 Cees van der Goot