NK Albergen: Kovac verslaat Van Kuringe in titelrace

Terwijl de beide titelkandidaten elkaar in de greep hielden tijdens de finalewedstrijd in Albergen, ontstonden er voor andere deelnemers kansen op winst. Lars de Kruif sloeg onverbiddelijk toe en sloot zijn NK-debuutseizoen af met een overwinning.

Hoewel De Kruif met een aardige achterstand aan de finish zou komen, was het in de openingsfase van de finale helemaal niet zo vanzelfsprekend dat hij zou winnen. Tomas Bartels pakte uit het vertrek de kopstart en ging aan de leiding voor De Kruif, die op zijn beurt de grote groep achtervolgers met Gijs Wismans, Iris van den Barg en titelkandidaten Van Kuringe en Kovac achter zich hield.

Het duurde tot halverwege de finale voor Bartels wat terrein inleverde en en De Kruif voor de eerste keer langszij kwam. Wismans vond onmiddellijk de aansluiting terwijl Bartels het tempo even volledig kwijt was en daardoor terug naar de vierde plaats zakte. Hij kwam nog even in aanraking met Van den Barge die daardoor nog meer terrein verloor. Ondertussen had Wismans bijna een gaatje gevonden bij De Kruif, maar moest dat onmiddellijk bekopen met technische problemen. De winnaar van de NK in Lochem sloot zijn carrière in de juniorklasse af met een uitvalbeurt en was hevig teleurgesteld.

De Kruif bleef daardoor met ruime marge aan de leiding en pakte zijn eerste overwinning, Van den Barg werd de eerste dame op het podium sinds Romy Pijnenburg in 2017, Bartels werd na de schermutselingen half nog als derde afgevlagd.

Voor de titelkandidaten was de opdracht voorafgaand aan de finale duidelijk. Kovac moest vooral zorgen dat hij Van Kuringe in het vizier hield, alleen als Van Kuringe zou winnen moest de klassementsleider zich zorgen maken. Aangezien de Brabander geen moment in de buurt van de koppositie kwam, was er voor Kovac weinig aanleiding om aan te dringen om zijn kampioenschap te verzilveren. De beide coureurs eindigden op de vierde en vijfde plaats en sloten zodoende hun carrière in de juniorklasse af.

Aron de Haan scoorde zijn beste resultaat van het seizoen met een zesde plaats, hij hield Thijs van Bladel en Tom Hoegen achter zich. Niels Massop haalde nog een finaleplek in Albergen, hij eindigde op de negende plaats voor Tom Littel. Jorn Bartels eindigde op de elfde plaats voor Arjan van der Sar en Corinta Boon. De woedende Wismans, die weinig plezier beleefde aan zijn afscheidswedstrijd, werd als veertiende geklasseerd. Marijn Vos had vanuit het vertrek geen tempo en eindigde laatste op acht ronden.

Uitslag NK Albergen – Juniorklasse

1 Lars de Kruif
2 Iris van den Barg
3 Tomas Bartels
4 Lars van Kuringe
5 Gijs Kovac