NK Albergen: Otto doet in manches genoeg voor eerste NK-titel

Door de afwezigheid van Bart van der Putten was het voor Ricardo Otto kraakhelder wat hij moest doen tijdens de finalewedstrijd van het Eurol NK Autocross in Albergen. Hij had de Nederlandse titel al na de manches te pakken en bekroonde een sterk seizoen ook nog eens met winst in een schitterende finale.

Van der Putten zat door EK-verplichtingen in Frankrijk en kwam daardoor niet in actie, Otto had aan vijf bonuspunten in de manches genoeg voor de titel en zijn missie slaagde. De tweevoudig DJBC-kampioen zette zich op pole voor de finale en kwam daar met een in ballonnen gehulde wagen aan de start ten teken dat de titel binnen was.

In die finale nam Niklas Noldes de kopstart, hij had zich als derde voor de finale geplaatst. Ook Daan Postma stond op de eerste startrij, maar het waren Remon van Rossum en Otto die bij Noldes aansloten. Zij reden weg van de rest van het veld en zouden de drie podiumplekken verdelen.

Van Rossum koos voor een aanvallende strategie door steeds krappe lijnen te rijden en zo kort op zijn Duitse tegenstander te zitten, het was echter niet mogelijk een inhaalactie te plaatsen. Otto kwam vervolgens langszij toen Van Rossum even te hard ging en bijna over de kop sloeg. De kersvers Nederlands kampioen had onmiddellijk de aansluiting bij Noldes en stak zijn F&S-bolide langs de binnenkant om de leiding te pakken. Het duurde nog bijna een halve ronde voor Otto die positie daadwerkelijk te pakken had, maar Noldes moest de strijd snel staken toen ook Van Rossum er voorbijkwam.

Otto hield P1 vast en kwam als winnaar aan de finish, Van Rossum werd tweede voor Noldes die zodoende voor de tweede keer dit seizoen naar het podium mocht. Postma scoorde zijn beste resultaat van het seizoen en werd vierde voor Noa van Rijt, die eerder op de dag nog crashte. Nick Kooremans eindigde op de zesde plaats.

Mike Brussen scoorde zijn beste resultaat van het seizoen met de zevende plaats, Freek Briels werd achtste voor Elin van de Vossenberg. Aniek Ripperda werd tiende terwijl Jochem Wisselink de finale haalde tijdens zijn eerste NK-optreden van het seizoen. Tijs Kovac haalde de finale, maar kwam niet aan de start.

Uitslag NK Albergen – Juniorbuggy’s

1 Ricardo Otto
2 Remon van Rossum
3 Niklas Noldes
4 Daan Postma
5 Noa van Rijt