NK Albergen: Van Beek prolongeert titel met overwinning

Kevin van Beek heeft zijn Nederlandse titel in de Divisie V geprolongeerd, hij pakte de overwinning in Albergen waar hij zijn naaste concurrenten te snel af was. Van Beek is pas de eerste coureur in het Divisie V-tijdperk die erin slaagt zijn titel te prolongeren, in de afgelopen tien jaar kwam het in de Divisie A en Standaardklasse maar twee keer voor dat het lukte (Haitze Idzenga en Hendrik Stadman).

Van Beek moest in de finale afrekenen met Falco van der Vegt en Bram Kemna, niet geheel toevallig de twee naaste concurrenten in de titelstrijd. Voor Van Beek was een plek in de top-zes genoeg, maar vanzelfsprekend ging hij voor de hoogste trede van het podium. De Honda-coureur moest de leiding bij de eerste start laten aan Van der Vegt, maar de race werd nog diezelfde ronde stilgelegd door een crash in de eerste bocht tussen Nicky Lukkezen en Jan Hooisma.

Een complete herstart volgde en opnieuw kwam Van der Vegt, die aan het eind van de eerste manche nog een hachelijk moment beleefde en stilviel, langs de buitenkant aan de leiding van de wedstrijd. Van Beek pakte de tweede plaats maar stond onder druk van Vince van Wanrooij terwijl Kemna aan de binnenkant aansloot op de vierde plaats. Van der Vegt had een aardige voorsprong maar kon dit niet vasthouden. Van Beek kwam in de voorlaatste ronde langszij bij de oudste van de broers Van der Vegt en verloor vrijwel direct ook de tweede plaats aan Kemna, die tweede werd op zijn thuisbaan.

Het gevecht om de vierde plaats was een aantrekkelijke waar Van Wanrooij uiteindelijk als beste uit de bus kwam. Hij hield Peter Haagsma nipt achter zich terwijl Patrick de Haan zijn beste resultaat van het seizoen boekte op de zesde plaats. Gerald Nooteboom keerde terug en scoorde de zevende plaats voor Jelle Klaassen, die in de eerste bocht van de finale nog betrokken was bij een crash met Sander Stevens.

Timo van Hoeij en Romaico Sinke maakten de top-tien compleet voor de eerdergenoemde Hooisma en Lukkezen, die bij de complete herstart gewoon weer mee konden doen. Jacco van der Wal viel drie ronden voor het einde stil en werd als dertiende geklasseerd, de Ford van Thomas Weh kwam niet verder dan de veertiende plaats op zeven ronden. Stevens was zoals gezegd betrokken bij een incident in de eerste bocht en bleef staan.

Uitslag NK Albergen – Divisie V

1 Kevin van Beek
2 Bram Kemna
3 Falco van der Vegt
4 Vince van Wanrooij
5 Peter Haagsma