NK Albergen: Van der Haas troeft Schoenmakers af in slotwedstrijd

Rens van der Haas heeft zich in Albergen verzekerd van een tweede plaats in het eindklassement van de Sprintklasse 1600 door de laatste wedstrijd op overtuigende wijze te winnen. De coureur, die overweegt zijn helm aan de wilgen te hangen na dit seizoen, versloeg kersvers Nederlands kampioen Michel Schoenmakers.

De titel stond in Albergen niet meer op het spel nadat Schoenmakers al in Lochem zegevierde en de titel zodoende pakte. Er kon vrijuit gereden worden en coureurs maakten daar gebruik van. Bij vlagen zagen we een rommelige wedstrijd, maar in de finale kwam het tot een schitterend gevecht tussen de nieuwe kampioen en Van der Haas, die zelf inmiddels vier Nederlandse titels op zak heeft.

Samen met Dirk-Jan Middelveld en Schoenmakers stormde Van der Haas door de eerste ronde voor hij bij het induiken van bocht 3 de leiding kon pakken. Lang duurde het niet want Middelveld kwam nog eens langszij en leek de koppositie over te pakken. De coureur uit Alteveer nam echter iets te veel risico en sloeg bijna over de kop waardoor hij een paar plekken prijs moest geven. Van der Haas had de kop weer te pakken maar moest alsnog afrekenen met streekgenoot Schoenmakers, die net als in alle wedstrijden gretig onderweg was.

Van der Haas was bij machte om verschillende lijnen succesvol te rijden en kon daarmee de aanval van Schoenmakers keer op keer afslaan. Halverwege kwam de F&S-rijder nog eenmaal langszij waarbij er een touché was. Rechtsachter was het wiel van Schoenmakers beschadigd waardoor hij niet meer de snelheid had om nog voor een aanval te gaan. Van der Haas pakte zijn eerste overwinning van het seizoen in wat mogelijk zijn laatste wedstrijd als autocrosser was.

Schoenmakers sleepte de tweede plaats nog uit het vuur terwijl Middelveld een aardige inhaalrace afwerkte maar Rob van Mierlo op de streep niet kon verslaan. Van Mierlo mocht daarom nog mee naar het podium terwijl Middelveld zijn campagne als verdedigend kampioen afsloot met een vierde stek. Gert Visser maakte de top-vijf compleet op iets meer dan vijf seconden.

Erik Pijnenburg sloot zijn persoonlijk beste seizoen tot nu toe af met de zesde plaats, Jimmy Hop werd zevende voor Maarten de Weerd en Sjaak Spies. Danny van den Berg eindigde als tiende, nipt achter Spies. Routinier Patrick Boessenkool stelde in het eindklassement de tiende plaats veilig door als elfde over de streep te komen. Jari Kroon werd twaalfde en en viel daardoor op zijn beurt net buiten de top-tien in de eindstand. Tim Maas eindigde op de dertiende plaats voor Richard Huisman en Niels Hurkmans, die voor het eerst dit jaar de finale haalde.

Uitslag NK Albergen – Sprintklasse 1600

1 Rens van der Haas
2 Michel Schoenmakers
3 Rob van Mierlo
4 Dirk-Jan Middelveld
5 Gert Visser