NK Autocross krijgt primeur met mobiele applicatie KNAF

De KNAF heeft donderdag haar officiële mobiele applicatie gelanceerd. De nationale autosportfederatie zet hiermee een nieuwe stap in de digitalisering van haar communicatie richting publiek en deelnemers. Het NK Autocross is op nationaal niveau het eerste kampioenschap dat actief aan de slag gaat met de nieuwe app die voorlopig alleen verkrijgbaar is op Android-telefoons.

De SONAK, organisator van het NK Autocross, is initiator van het project waarna de ontwikkeling in de afgelopen winter is opgezet. De app moet dienen als officieel communicatiekanaal tussen organisatie en deelnemers. Nadat de SONAK het voortouw nam bij de ontwikkeling van de app, is ook besloten dat het kampioenschap dit jaar de primeur heeft en uitsluitend gaat werken met de app. Later zullen ook andere kampioenschappen en secties van de app gebruik gaan maken.

De applicatie kan gebruikt worden om deelnemers te informeren over een evenement, het publiceren van deelnemerslijsten en startopstellingen. Ook worden uitslagen van manches en finales via de applicatie bekendgemaakt. Verder kunnen gebruikers van de applicatie per klasse of evenement notificaties aanzetten waarmee ze geïnformeerd worden over mededelingen vanuit het wedstrijdsecretariaat. Zo wordt een pushbericht verstuurd wanneer een deelnemer zich moet melden bij de wedstrijdleiding of als er een straf uitgedeeld wordt.

Aangezien de applicatie voorlopig alleen via de Play Store voor Android-telefoons verkrijgbaar is, zet de SONAK de KNAF-app tijdens de eerste wedstrijd van het NK in Haarle deze zaterdag in als testmiddel. Het is niet uitgesloten dat de app voor iPhone voor aanvang van de wedstrijd nog gepubliceerd wordt, maar dit hangt af van de uitgever Apple.

De KNAF-app voor Android-gebruikers is hier te downloaden.