NK Benschop: Van Leeuwen pakt de hattrick op thuisbaan [VIDEO]

Of we nog twijfelden aan de comeback van Ton van Leeuwen? Na Benschop zeker niet meer. De drievoudig Nederlands kampioen heeft na Rosmalen en Reutum nu ook Benschop gewonnen en dat geeft hem de beste papieren in aanloop naar Hieslum. Een verslag.

Met 25 deelnemers is de toerwagenklasse wederom goed vertegenwoordigt in het NK. Alle klappers staan aan de start inclusief Richard Kools die de pech graag achter zich zou laten. Helaas, het zit er niet in voor Kools die de auto weer na een manche op de kar moest parkeren en van de zijlijn moest toekijken. Toch is Kools strijdbaar, de motor is zondag al richting België gegaan waar men denkt de oplossing te hebben. Het antwoord komt over anderhalve week in Hieslum.

Het is niet het seizoen van Eric van der Valk. Na zijn break in 2015 kwam hij dit seizoen sterk terug met winst in Albergen. Sindsien is het misère voor Van der Valk die de ene na de andere pech heeft. Onderstaand beeld is veelzeggend.

_2867-©CrozzMedia _2844-©CrozzMedia _2892-©CrozzMedia _1909-©CrozzMedia  _1891-©CrozzMedia _1903-©CrozzMedia _1848-©CrozzMedia

Robbert Beelen was wederom in goede vorm in Benschop. Hij lijkt de Audi goed op de baan te hebben en dat resulteert in een. Op de eerste rij zien we weinig verrassende namen: Van Leeuwen, Borgonje, Beelen, Breederland en Dirk-Jan Gorter, een man die we daar nog niet vaak hebben gezien.

In de eerste bocht gaat het al mis voor Robbert Beelen die met een defecte homokineet de controle over de auto verliest. Hij vervolgt nog wel zijn weg maar zal uiteindelijk de finish niet halen. Dan is het Ton van Leeuwen die het gat slaat en dat niet meer af zal geven.

Achter hem is het Andre de Bruijn die Borgonje voorbij gestoken is. Inmiddels heeft Peter Breederland zijn mindere start hersteld en kruipt hij richting de achterbumper van Sander Borgonje. Die zet op zijn beurt de druk op de ketel bij Andre de Bruijn.

Het duel om de tweede en derde plaats gaat zo een tijdje door, het is ook de spannendste op de baan. Deur aan deur vechten Borgonje en De Bruijn en ligt ook Breederland op de loer om te profiteren indien mogelijk.

Piet van Dijk heeft zich opgewerkt naar de vijfde plaats samen met Groter die wat plaatsen prijs gaf bij de start. Jarno Niks, de nummer zes van 2015, heeft inmiddels zijn auto aan de kant gezet met technische problemen.

De Bruijn verliest dan terrein en ziet zowel Borgonje als Breederland langszij komen. Alsof dat nog niet alles is komt ook Erwin Breederland voorbij en moet De Bruyn genoegen nemen met een zevende plaats.

Ton van Leeuwen krijgt niets van dat alles mee, hij kan op cruise control naar de finish in zijn derde overwinning op rij. Hij reageerde na afloop als volgt:

_1813-©CrozzMedia _1808-©CrozzMedia _1759-©CrozzMedia _1831-©CrozzMedia _1909-©CrozzMedia _1846-©CrozzMedia