NK Bunnik: Terberg sluit seizoen winnend af in Divisie V

In Halle was hij al heel dicht bij een overwinning in de Divisie V, maar sloeg de pechduivel in de slotfase toe. De overwinning van Wouter Terberg bij de eigen ACV Rang Pang werd er misschien nog wel mooier van. Hij won de slotwedstrijd in Bunnik en sleepte zo op de valreep nog een derde plaats in het kampioenschap uit het vuur.

Het kampioenschap in de Divisie V-klasse werd in Halle al beslist, maar de kersverse kampioen Kevin van Beek had laten weten dat hij ook graag in Bunnik wilde winnen. De coureur plaatste zich met vijftig punten voor de finale, als derde en achter Danny van Wanrooij en uittredend kampioen Ronny van Lankvelt. De beide coureur werkten een uitstekende dag af. Dat kon ook gezegd van de coureurs die vierde en vijfde werden na de manches. Mark Jager sloot zijn dag als vierde af met een zege in de derde manche, Wouter Terberg won twee manches en plaatste zich als vijfde.

Op de tweede rij stonden Arjen Kooistra, Peter Haagsma, Richard de Kruijk, Maurits Schuurmans en Jelle Klaassen terwijl Rick van Uden en Niek Wild zich als laatsten rechtstreeks plaatsten voor de kleine finale. Uit die kleine finale wisten Wayne Vlaar, Patrick de Haan en Jacco van der Wal nog kwalificatie af te dwingen voor de laatste finale van het seizoen.

De harde baan in Bunnik leende zich uitstekend voor een mooi duel en die kregen de toeschouwers dan ook voorgeschoteld in de negen ronden durende finale. Terberg, Van Beek en Jager trokken vanaf de start een gaatje richting de andere coureurs en gingen zij-aan-zij de eerste bocht in waar Van Beek als leider uitkwam. Terberg, helemaal aan de buitenkant, had echter dusdanig veel tempo en remde zo laat dat hij in de volgende bocht naast Van Beek kwam en de kampioen zelfs passeerde langs de buitenkant.

Jager zette zich op de derde plaats voor Kooistra, Van Lankvelt en Haagsma. Van Lankvelt kon de beide Friezen van zich afschuden en passeerde direct ook Jager die met zijn Opel Astra een goed Jager die daardoor naar P4 verwezen werd. Van Lankvelt drong direct aan bij Van Beek terwijl Terberg zich niet los kon rijden van de achtervolgers. De GP Racing-coureur besloot daarop om de binnenkant te verdedigen waardoor Van Beek gedwongen werd langs de buitenkant aan te vallen. Het lukte Van Beek een paar keer niet om dat kunstje te flikken en Van Lankvelt zat rustig op de derde plaats te wachten tot zich een kans aan zou dienen.

Het duel om de vierde plaats werd inmiddels ook interessant met Jager die Van Uden aan de buitenkant langs zag komen, maar de NK-debutant viel ook vrijwel direct stil waardoor Kooistra de enige overgebleven concurrent was voor de vierde plaats van Jager, even daarvoor was ook Haagsma al teruggevallen.

Met nog drie ronden te gaan kwam er onheilspellende rook uit de achterkant van de wagen van Terberg en doemden de flashbacks naar Halle op waar hij vanuit leidende positie stilviel. Het tempo werd er deze keer echter niet minder om en Van Beek bleef het tevergeefs proberen langs de buitenkant. In de laatste ronde viel Van Beek zelfs stil en kon Terberg de laatste meters onbedreigd afleggen. Van Lankvelt werd door het stilvallen van Van Beek nog tweede voor Jager. Kooistra en ook Van Wanrooij kwamen nog langs Van Beek die in wandeltempo over de finish kwam. Schuurmans werd zevende voor Haagsma, De Kruijk en Wild.

Uitslag finale:

  1. Wouter Terberg
  2. Ronny van Lankvelt +1.738
  3. Mark Jager +3.981
  4. Arjen Kooistra +4.642
  5. Danny van Wanrooij +4.931