NK Gendringen: Eerste NK-zege Uenk een feit, Kovac nieuwe leider

Voor het eerst in zijn carrière heeft Mike Uenk een NK-finale op zijn naam geschreven. De TACO-rijder was een klap beter dan de concurrentie. Gijs Kovac is de nieuwe leider in het klassement om de nationale titel.

Na een chaotische openingsronde op de drijfnat gesproeide baan in Gendringen kwam Uenk aan de leiding op het achterste rechte stuk en gaf hij de concurrentie het nakijken. Het was voor de jongelingen uit het NK zoeken naar grip en dat lukte Uenk het beste, ondanks dat hij na een herstart nog eens opnieuw moest beginnen.

De herstart, veroorzaakt door een koprol van Arjan van der Sar, was echter geen probleem voor Uenk die vrijwel direct weer afstand nam van de achtervolgers. Daarachter ging de strijd om de tweede plaats aanvankelijk tussen Corinta Boon en Lars van Kuringe, maar beiden zouden nog terugvallen in het vervolg van de finale.

Gijs Kovac profiteerde en stak door naar de tweede plaats, hij eindigde op meer dan negen seconden achterstand van Uenk. Boon besliste een rondenlang gevecht met Van Kuringe in haar voordeel, maar Jorn Bartels kwam nog wel langszij in de laatste ronden toen Boon een stuurfout maakte bij het ingaan van de eerste bocht. In Van Kuringe’s geval zou hij ook de vijfde plaats nog verliezen aan Barry Geerts, die een hele aardige wedstrijd afwerkte.

Wismans kwam nog heel dichtbij de zesde plaats van Van Kuringe, maar een marge van zes honderdsten in het voordeel van de winnaar van Rosmalen was genoeg voor P6. Achter Wismans eindigde Tom Hoegen op de achtste plaats terwijl Jeffrey Messink op de negende plaats als laatste binnen een ronde van de winnaar eindigde.

Thijs van Bladel werd tiende op twee ronden achterstand, Iris van den Barg eindigde op drie ronden. Lars de Kruif maakte aanvankelijk een veelbelovende start, maar hij kon het zoals wel vaker niet volhouden. De voormalig motorcrosser eindigde op de twaalfde plaats. De onfortuinlijke Van der Sar kon een koprol niet redden, maar hij werd nog wel als dertiende geklasseerd.

Marijn Vos en Aron de Haan hadden zich wel geplaatst voor de finale, maar kwamen niet meer in actie.

Uitslag NK Gendringen – Juniorklasse

1 Mike Uenk
2 Gijs Kovac
3 Jorn Bartels
4 Corinta Boon
5 Barry Geerts