NK Gendringen: Nap wint na pech voor Versluis

Jeremy Nap heeft zaterdag zijn eerste overwinning van het seizoen gepakt. De coureur kreeg de leiding in de wedstrijd in de schoot geworpen vanwege een lekke band bij Peter Versluis. Nap is en blijft de leider in het Eurol NK Autocross.

Het was na enkele ronden in de finale op de 600 meter lange baan van Gendringen allesbehalve een zekerheid dat Nap de overwinning zou pakken. Zijn start was niet de beste en bij de eerste doorkomst lag hij derde. Met flink wat risico wist hij Dennis Kuijpers in te halen en schoof hij op naar de tweede plaats. Vanaf daar was de jacht op Versluis geopend, die vanuit het vertrek de beste start maakte en de leiding nam. Hij reed lange tijd onbedreigd over de stoffige kleibaan, maar toch sloeg het noodlot weer toe. Toen Versluis in de laatste ronden tempo verloor vanwege een lekke band, kwam Nap langszij en pakte de overwinning.

Kuijpers werd tweede op zo’n vier seconden en Versluis werd vlak voor de finish nog verslagen door Frank de Bruijn die daarmee opnieuw naar het podium mocht. Versluis werd vierde en kon Koen van Well net achter zich houden. Thuisrijder Freek Gussinklo boekte een goed resultaat en werd zesde voor Marcel Bleicker en Charles van den Broek. Johan de Jong kwam er op de kleibaan niet helemaal aan te pas, hij eindigde op de negende plaats, maar staat in de titelstrijd nog wel op de tweede plaats.

Regerend kampioen René van der Coelen plaatste zich als zevende voor de finale, maar had in de eindstrijd geen tempo vanwege een gebroken bougiekabel. Hij kwam daardoor niet verder dan de tiende plaats. Ronald Akkermans nam de wedstrijd in Gendringen ook weer voor zijn rekening en werd elfde op een ronde achterstand. Gerbert Paus haalde voor het eerst dit seizoen de finale en kwam tot een twaalfde plaats voor Willem Lam.

Frank Oomen maakte een raketstart, maar verloor zienderogen terrein gedurende de finale. Hij werd uiteindelijk als veertiende geklasseerd. Tim ten Dolle had zich als zesde geplaatst voor de finale, maar bij hem brak na vijf ronden alles rechtsachter af. De winnaar van de NK in Rosmalen kon zijn goede resultaat om die reden geen vervolg geven.

Uitslag NK Gendringen – Superklasse

1 Jeremy Nap
2 Dennis Kuijpers
3 Frank de Bruijn
4 Peter Versluis
5 Koen van Well