NK Gendringen: Twee op rij voor Ronny van Lankvelt

Ronny van Lankvelt pakte in de Divisie V zijn tweede finale van het seizoen. In een mooie finale verschalkte de Toyota-rijder Peter Haagsma.

Voor het eerst dit seizoen liet Kevin van Beek zich echt zien in de voorhoede. Hij plaatste zich met twee overwinningen en een tweede plaats keurig op de eerste plaats voor de finale, net voor Mark Jager die eveneens zijn snelheid liet zien. Bij Jager kwam het er dit jaar tot nu toe nog niet echt uit, al liet hij bij vlagen zijn snelheid wel zien.

Daarachter stond Ronny van Lankvelt die na zijn overwinning in Toldijk volledig terug was in het kampioenschap. Van Lanktvelt maakte dit jaar nog geen fouten en met een derde plaats na drie manches was het opnieuw een sterk optreden van hem. Daarnaast stonden Wouter Terberg en Peter Haagsma, twee vaste waarden in de finale dit seizoen.

Daarachter stond kampioenschapsleider Govert Terberg. Hij kwam in zijn laatste wedstrijd van het jaar tot een zesde plaats in de manches, in Hoogkerk zal teamgenoot Pascal Sangers het stuur weer ter hand nemen. Naast Terberg stonden Sander Stevens, Wayne Vlaar, Miel Velthorst en Rebecca Burger op de tweede rij. Kris Rol en Jens van de Vossenberg plaatsten zich als laatste coureurs rechtstreeks voor de grote finale. Uit de kleine finale kwamen Arjen Kooistra, Patrick de Hoop en Jos Schuurmans er bij.

In de finale had Van Beek vanaf de buitenkant de beste start, maar Van Lankvelt pakte de leiding nadat Van Beek te wijd ging in de bocht. Kampioenschapsleider Terberg kwam in aanraking met Rol en verloor daardoor veel snelheid.

Van Lankvelt kwam als eerste door bij de volgende doorkomst, maar werd op de hielen gezeten door Jager. Even probeerde de coureur in de Opel Astra het, maar bij het opkomen van het rechte stuk een ronde later kwam er zorgwekkende witte rook uit de 853 en moest Jager de strijd staken. Wouter Terberg pakte zodoende de derde plaats terwijl Haagsma doorschoof naar de tweede plaats.

Na de top-vier met Van Lankvelt, Haagsma, Terberg en Stevens volgde een grote groep strijdend om de vijfde plaats met Burger, De Hoop, Govert Terberg en Kooistra. Burger bleef lang aan de voorkant van dat groepje, maar moest toekijken hoe De Hoop handig aan de binnenkant doorstak naar de eerste plaats.

Haagsma had ondertussen de aansluiting volledig te pakken bij Van Lankvelt en zocht naar het juiste moment om aan te vallen. Van Lankvelt hield in de Van Deijne-Toyota de gelederen echter goed gesloten en reed een verdedigende lijn. Ondertussen viel Wouter Terberg weg uit de top.

Van Lankvelt pakte ondertussen weer een kleine marge ten opzichte van Haagsma met nog twee ronden te gaan. Stevens en De Hoop waren in duel voor de derde plaats, Stevens verdedigde stevig, maar De Hoop vond in de laatste ronde een gaatje in de eerste bocht en passeerde Stevens.

De overwinning van Van Lankvelt kwam niet meer in gevaar in de laatste meters en zo pakte hij na Toldijk zijn tweede zege. Haagsma werd tweede voor De Hoop die vanuit de kleine finale knap derde werd. Stevens pakte P4 voor Kooistra, Burger en Schuurmans. Velthorst werd achtste voor kampioenschapsleider Govert Terberg die de negende plaats pakte. Kris Rol eindigde op een tiende plaats.

Peter Haagsma: “Ronny is heel goed bezig dit jaar”

“Het blijft eindelijk een keer heel. De banden bleven heel, we hadden er iets meer druk in nu. Ronny was net iets te snel, hij is heel goed bezig dit jaar. Alle credits voor hem en zijn team die het werk doen.”

Patrick de Hoop: “Ik zat precies goed op het moment dat het moest”

“Dit had ik niet verwacht. De start ging redelijk goed, paar keer in de kluts, maar daar kwam ik goed doorheen. Een paar keer gingen allemaal mensen buitenom en op elkaar en daar kon ik mooi langs. Ik zat precies goed om binnendoor te kunnen op het moment dat het moest.”