NK Gendringen: Van Beek zegeviert in ontsierde wedstrijd

Er stonden zaterdagmiddag drie Honda-rijders op het podium van de vierde ronde van het Eurol NK Autocross in Gendringen, slechts eentje bleef staan. Kevin van Beek werd de winnaar in een wedstrijd ontsierd door overtredingen van het technisch reglement.

Van Beek moest Bram Kemna aanvankelijk voor zich dulden in de tien ronden durende finale, de kampioen van afgelopen seizoen hield de druk op de ketel bij de Renault-rijder maar zag niet direct kans om aan te vallen. Die kans kreeg hij wel toen de wagen van Kemna na enkele ronden stilviel. De twee hadden op dat moment al een dusdanig grote voorsprong dat Van Beek in de resterende ronden kon controleren.

Achter de regerend kampioen reden Jos Schuurmans en Danny van Wanrooij op de tweede en derde plek, zij zouden ook in die volgorde aan de finish komen. Maar bij de technische nacontrole werd geconstateerd dat de wagens van Schuurmans en Van Wanrooij niet voldeden aan het reglement, zij werden uit de uitslag gehaald. “Wij hadden niet de juiste papieren bij ons en zijn afgekeurd op de versnellingsbak.” aldus één van de afgekeurde coureurs.

Jacco van der Wal werd daardoor al tweede geklasseerd voor Peter Haagsma, want ook Jay Hoogveld werd na de finale uit de uitslag geschrapt vanwege een diskwalificatie. Het zorgde ervoor dat Haagsma, die in de eerste ronde van de finale omgeduwd werd nog op kon stomen tot de vijfde plaats.

Patrick de Haan kwam zo tot de vierde plek voor Werner van Rossum en kampioenschapsleider Falco van der Vegt. Gerald Nooteboom blijft maar sterk presteren dit seizoen, deze keer werd hij zevende. Kevin Uenk nam nog een wedstrijd voor zijn rekening in de auto van zijn partner Monique Kuipers, de voormalig Sprint 1600-rijder kwam op de achtste plaats aan de finish. Timo van Hoeij en Roy Vervoort maakten de top-tien compleet, maar eindigden op een ronde achterstand.

Kemna werd nog als elfde geklasseerd nadat hij vroeg in de race aan de leiding ging, toch was het een zure appel voor de coureur uit Albergen wiens versnellingsbak het begaf. Omdat de heren Schuurmans, Van Wanrooij en Hoogveld uit de eindstand geschrapt werden, schoven Sander Stevens, Frans van der Vegt en Dion Bussink door naar de plaatsen 13, 14 en 15 waarmee ze nog wat punten meepakten.

Uitslag NK Gendringen – Divisie V

1 Kevin van Beek
2 Jacco van der Wal
3 Peter Haagsma
4 Patrick de Haan
5 Werner van Rossum