NK Gendringen: Van der Putten pakt derde seizoenszege

Voor de derde NK-wedstrijd op rij heeft Bart van der Putten een dominante overwinning geboekt. De jongeling versloeg Ricardo Otto en Nick Kooremans.

De finale van de Juniorbuggy’s in Gendringen werd pas als allerlaatste verreden en dat had een reden. Er was veel onduidelijkheid over de startgrid voor de finale nadat er in de derde manche onduidelijkheid was over een rode vlag. Jelle Bogemans sloeg over de kop met zijn PML en als gevolg daarvan werd er in de tweede ronde van de laatste voorronde rood gegeven. Enkele coureurs verlieten, naar eigen zeggen, de baan op aandringen van de officials, terwijl er een herstart op de baan gepland stond. Dit tot ongenoegen van onder anderen Van der Putten, Van Doremalen en Briels, die een protest indienden. Hun beklag werd door de sportcommissarissen in behandeling genomen, maar niet toegekend.

Ondanks dit voorval ging Van der Putten met twee overwinningen in de manches met de beste papieren naar de finale en in die tien ronden durende eindstrijd liet hij er opnieuw geen twijfel over bestaan dat hij dit seizoen de snelste is op de Nederlandse banen. De coureur kwam, na een herstart halverwege de finale, met een marge van bijna vier seconden aan de finish en breidde zijn voorsprong in het kampioenschap verder uit.

Ricardo Otto werd tweede nadat hij na de herstart afrekende met Nick Kooremans, de Vlaming wist nog wel de derde plaats over de eindstreep te brengen. Zijn achterstand op Van der Putten en Otto groeide echter flink in het tweede deel van de finale. Remon van Rossum eindigde op de vierde plaats voor Daan Postma, die daarmee zijn beste resultaat van het seizoen scoorde.

Luca van Rijt viel in de finale verder terug toen hij halverwege spinde en geraakt werd door Niklas Noldes en Oscar van Doremalen. Van Rijt kon zijn weg vervolgen en werd als zesde geklasseerd terwijl de andere rijders stilvielen en de rest van de finale vanaf de zijlijn toe moesten kijken.

Tijs Kovac ging in de voorlaatste ronde van de finale in de fout, nadat hij rondes lang op podiumkoers aan het gaan was, verloor daardoor kostbare tijd, hij kwam als zevende over de eindstreep. Mark de Bone werkte zijn beste wedstrijd van het seizoen af met een achtste plaats, Teun van Asten werd negende terwijl de gestrande Noldes op de tiende plaats geklasseerd werd. Oscar van Doremalen werd elfde voor Nick van Mourik, die de eerste bocht niet doorkwam en waar de herstart voor gegeven werd.

Mike Brussen greep met 34 verzamelde punten in de manches net naast een plek in de finale, ook Freek Briels en Brandy Bindels – die in de voorgaande wedstrijden steeds in de eindstrijd kwamen, haalden de finale niet. Zij eindigden in de achterhoede, mede door het incident in de derde manche.

Uitslag NK Gendringen – Juniorbuggy’s

1 Bart van der Putten
2 Ricardo Otto
3 Nick Kooremans
4 Remon van Rossum
5 Daan Postma