NK Gendringen: Verberk zet nieuwe stap richting vijfde titel

Met een derde overwinning uit vier NK-wedstrijden heeft John Verberk een flinke stap gezet naar de Nederlandse titel in de Toerwagenklasse. De uit Baarle-Nassau afkomstige rijder kan de titelstrijd in Lochem al in zijn voordeel beslissen.

Eenvoudig ging het echter niet voor Verberk die gedurende de finale steeds op de hielen werd gezeten door Peter Breederland en Dimitri Reinders. De twee vochten een aardig duel uit waardoor Verberk een marge op kon bouwen, Reinders lag aanvankelijk op de tweede plaats. Toen Breederland het verzet gebroken had en Reinders wist te passeren, moest hij zich in de strijd om de tweede plaats gewonnen geven. Desalniettemin was de derde plaats van Reinders een bijzonder goede prestatie.

Seppe Aerts werd vierde voor Piet van Dijk, die ondanks de chaos keurig zijn ronden af wist te werken. John Nouws werd zesde voor Gijs van Hees, de Ford-rijder was de laatste binnen een ronde van winnaar Verberk.

Sjinkie Knegt tekende voor zijn beste NK-resultaat op de achtste plaats, hij eindigde op een ronde achterstand. Rosmalen-winnaar Robbert Beelen kon zijn succes van de vorige wedstrijd geen vervolg geven en kwam als negende over de finish voor Ischa van de Vossenberg, die de laatste ronden langzaam afwerkte door technische problemen.

Richard Kools was na zijn afwezigheid in Rosmalen weer van de partij en reed in de top-zes in de finale tot hij getroffen werd door technische problemen. Ook Mike Emons (equipe met Ronny van Lankvelt) was weer van de partij na de zware crash in Rosmalen, opzich al een prestatie van formaat. Emons nam deze keer het stuur ter hand en plaatste zich voor de finale, maar ook hij viel stil met technische problemen.

Nadat Andre Verweij voor dit seizoen op de reservelijst terecht was gekomen, kon hij met zijn Opel Astra wel in actie komen tijdens de wedstrijd in Gendringen. Verweij viel in de finale al na een ronde uit, net als Andre de Bruyn die aanvankelijk nog met winnaar Verberk mee kon komen richting de eerste bocht.

Bert-Jan Hoepel kende een rampzalig verloop van de finale. De Friese rijder plaatste zich als tweede voor de finale, maar kwam niet van de grid bij het doven van de startlichten doordat versnellingsbak stuk ging bij de start. Hij werd daarom als vijftiende geklasseerd. De overige vier die aan de start kwamen in Gendringen waren Nick Nijkamp, Marco Tuchter, Maik Knoefmann en Jarno Niks.

In eerste instantie zouden er 20 deelnemers aan de start komen te staan tijdens de vierde ronde van het NK. Jaap Bolk zou met zijn nieuwe toerwagen, Volkswagen Corrado mee doen, maar op vrijdagavond ging het helemaal mis, de versnellingsbak ging stuk. Zo konden ze de auto zonder een wedstrijdmeter te hebben gereden terug op de kar zetten. We hopen Jaap in Lochem wel aan de start te zien.

Uitslag NK Gendringen – Toerwagenklasse

1 John Verberk
2 Peter Breederland
3 Dimitri Reinders
4 Seppe Aerts
5 Piet van Dijk