NK Gersloot: Jansen scoort maximaal in Sprintklasse 2000

Huub Jansen is het Nederlands kampioenschap zaterdag met een maximale score begonnen. In Gersloot was de coureur uit Baarle-Nassau niet alleen de sterkste in de manches, ook in de finale zegevierde hij met overmacht.

Jansen scoorde in de manches drie overwinningen en zette zijn toch al sterke dag kracht bij met een overtuigende zege in de finale over tien ronden. De uit Baarle-Nassau afkomstige coureur dook als eerste de eerste bocht in en zijn overwinning kwam vanaf dat moment eigenlijk niet meer in gevaar. Met een voorsprong van bijna drie seconden kwam Jansen aan de finish.

Bastiaan Hoogeboom werd tweede na een bijzonder sterke dag. Zeker na wat hem overkwam tijdens de testwedstrijd in Haarle waar hij bij een crash zijn sleutelbeen brak. Een operatie en een paar weken hersteltijd verder stond hij weer aan het vertrek in Gersloot en dat ging hem bijzonder goed af. In de manche scoorde hij een eerste plaats gevolgd door twee mindere resultaten, maar het was wel genoeg om op de eerste rij te starten.

De strijd om de derde plek in de finale ging lange tijd tussen Jan Maarten Schuurman en Edwin Tolkamp. De opvallende gele bolide van Schuurman is sterk uit de winter gekomen, de coureur schreef nog een mancheoverwinning bij. Dat gold ook voor Tolkamp, hij besliste de strijd met Schuurman al snel in zijn voordeel, en ging daarmee voor het eerst in lange tijd weer eens naar het podium in een NK-wedstrijd. Schuurman werd vierde voor Moos Kroon.

CrozzTV: De highlights van de NK in Gersloot

Hedser Bruinsma schreef in zijn thuiswedstrijd een zesde plaats bij en dat was zijn beste resultaat in lange tijd. Toon van Steenoven werd zevende voor Stefan Gerrits en Peter Cents. Hendrik Molenaar pakte een knappe tiende plaats voor André Hofman en Willem Snijder. Danny Kolen en Siebe Leeuw maakten de uitslag van de finale compleet.

Haitze Idzenga won eerder op de dag nog de tweede manche, maar kwam door een ongelukkig incident niet meer in actie in de finale. Dat gebeurde in de derde manche toen de wagen van van de voormalig Divisie A-kampioen stilviel en Jan Hendriks, die zijn rentree maakte in Gersloot, reed op de achterkant. Idzenga kwam daarom niet meer in actie, maar werd wel als vijftiende geklasseerd.

Een van de grote hoofdrolspelers in de Sprint 2000 viel al in de eerste manche uit voor het oog van de 3.000 aanwezige toeschouwers. Tweevoudig Sprint 2000-kampioen Chris Wagenaar begon dit seizoen als topfavoriet, maar een ouderwetse motorplof zorgde voor enorme ontgoocheling bij de Noord-Hollander. Wagenaar kwam logischerwijs niet meer in actie in het verdere verloop van de dag en hij is zijn seizoen zodoende al begonnen met een schrapresultaat.

De volgende wedstrijd voor het Eurol NK Autocross is op 15 juni in Oldebroek.

Uitslag NK Gersloot – Sprintklasse 2000

1. Huub Jansen
2. Bastiaan Hoogeboom
3. Edwin Tolkamp
4. Jan-Maarten Schuurman
5. Moos Kroon