NK Gersloot: Noldes boekt ‘droomzege’ in eerste NK-finale Juniorbuggy

Niklas Noldes heeft zaterdag in Gersloot de eerste NK-zege van het seizoen geboekt met een overtuigend optreden. De Duitse coureur pakte vanaf de start van de kop en kwam geen moment in de problemen.

Noldes plaatste zich zaterdag als vierde voor de finale achter Ricardo Otto, Tijs Kovac en Luka van Rijt, maar maakte in de finale een bliksemstart en ging als leider de eerste volledige ronde in. De coureur vertelde na de finale dat hij wat problemen had met de bandenkeuze en moeilijk in zijn ritme kwam gedurende de manches, maar daar was in de finale weinig van te merken. Na enkele ronden had Noldes al een voorsprong van een paar seconden en kon hij de rest van zijn races goed indelen.

CrozzTV: De highlights van de NK in Gersloot

Daarmee was de Duitse coureur, vorig jaar kampioen in de DJBC, de Nederlandse concurrenten te snel af. In de manches was dat echter niet het geval, Noldes pakte geen enkele overwinning. Die overwinningen gingen wel naar Ricardo Otto, Tijs Kovac en Luka van Rijt. Die laatste excelleerde op zijn beurt in de finale door de tweede plaats te pakken. De PML-coureur was sterk op het Friese zand. Dat kon ook gezegd van Otto, maar hij is een vaste waarde in deze klasse. In de finale maakte hij vanaf de eerste rij niet de beste start, maar vocht zich langzaam maar zeker weer naar voren.

De strijd met Kovac was een mooie. De beide rijders reden rondenlang naast elkaar tot Otto op de binnenste lijn definitief sterker was. Kovac moest daarna oppassen voor Brandy Bindels, die aandrong voor de vierde plek. Uiteindelijk pakte Bindels die plek ook terwijl Kovac nog wat plekken verloor. Ook Bart van der Putten, Nick Kooremans en Remon van Rossum kwamen nog langszij op de plekken vijf, zes en zeven. Na Kovac eindigde voormalig Nederlands kampioen Romy Pijnenburg op de negende plaats. Bart de Groot maakte de top-tien compleet. Teun van Asten, die equipe rijdt met Styn Jaspers, werd elfde voor hekkensluiter Freek Briels.

Jelle Bogemans en Jessie Schoenmakers grepen net naast een plek in de finale en dat gold ook voor Mike Brussen, de Pitstop-rijder had technische problemen en ontbrak zo in de finale. Daan Postma ontbrak net als de andere Friese coureurs in de finale, Oscar van Doremalen kende na de problemen in Seelow een beter optreden in Gersloot. Toch was het niet genoeg voor een plek in de finale.

Mark de Bone mocht toch aantreden in Gersloot nadat hij aanvankelijk op de reservelijst stond. Het optreden van de coureur verliep niet helemaal naar wens, in de tweede manche ging hij hard over de kop en kwam niet meer in actie.

Uitslag NK Gersloot – Juniorbuggy’s

1. Niklas Noldes
2. Luka van Rijt
3. Ricardo Otto
4. Brandy Bindels
5. Bart van der Putten