NK Gersloot: Pre-race headlines

• Het heeft de afgelopen 24 uur flink geregend in Gersloot. Volgens de organisatie is dit door de aanhoudende droogte van de afgelopen weken geen probleem. ACTO liet via Facebook weten dat het terrein goed bestand is tegen het vele regenwater.

• Andre de Bruijn komt opnieuw niet aan de start in Gersloot. In aanloop naar Pieterzijl ontdekte De Bruijn een probleem in de auto en deze week werd opnieuw een gebrek in de Audi gevonden, zo liet De Bruijn weten.

• Adriaan Boele laat dit weekend de NK in Gersloot links liggen om zich te richten op de EK in Matschenberg. De man uit Lopik deed het afgelopen wedstrijden goed en wil daarom goed voorbereid op pad volgende week.

• Na de teleurstelling van de NK in Pieterzijl is Mervin Klaassen gretig op revanche in Gersloot. Na een touché met Marc Jacobs in de finale van Pieterzijl sloeg de auto niet meer aan en verloor de Zeeuw een zekere overwinning. Storingen werden opgelost en na een tegenvallend weekend in Kortemark draaide hij wel een goede test in Ruurlo en is het vertrouwen terug.

• Rene Hofstra staat aan de vooravond van zijn thuiswedstrijd. De Crozz-promocoureur heeft zin in de thuiswedstrijd en kijkt uit naar de start, zaterdag om 9.30 uur: “Het is voor een zandbaan best een mooie baan, mooi ruim”, aldus Hofstra tegenover DeCrozz.nl. “De finale is goed mogelijk en daar gaan we voor!”

• Nieuw in het NK Autocross dit jaar zijn de aangepaste nummerbordjes voor de klassementsleiders. De leiders na de NK van Pieterzijl hebben allemaal een aanpassing met een nummer met op de achtergrond het rood-wit-blauw. Zo zijn de kandidaten voor het kampioenschap nog herkenbaarder.

• DeCrozz.nl doet morgen exclusief verslag van de tweede ronde van het NK Autocross in Gersloot via het liveblog. Deze is vanaf 9.00 uur te vinden op de homepage van DeCrozz.nl.

Meer informatie over de NK in Gersloot, check ook de tussenstand in het Eurol/Veka NK Autocross na de eerste ronde in Pieterzijl.