NK Gersloot: Van der Vegt wint bij debuut in Divisie V

Marco van der Vegt heeft zaterdag zijn eerste wedstrijd in de Divisie V direct op zijn naam geschreven. De debutant kwam al sterk voor de dag tijdens de kwalificaties in Keijenborg en Langeveen, maar bevestigde zijn kandidatuur voor de titel tijdens de eerste wedstrijd in Gersloot.

Van der Vegt was al dominant in de manches, met het maximale aantal punten ging hij over naar de finale. Vervolgens nam de jongste van de broers Van der Vegt (Marco rijdt in equipe met broer Falco) de leiding in de wedstrijd en zag niemand hem tot aan de finish meer terug. Het Clio-concept lijkt dit jaar nog sterker dan vorig jaar, toen Johnny van der Vegt ermee reed. Uiteindelijk reed de jongeling een voorsprong van vier seconden bij elkaar voor hij een tandje terug kon nemen in de slotfase van de wedstrijd. Niemand kwam meer in de buurt.

De strijd om de andere podiumplaatsen ging tussen Wouter Terberg en Kevin van Beek. Na enkele pogingen schudde Terberg de regerend kampioen af en kwam hij als tweede aan de eindstreep. Na technische controle werd er echter een onvolkomenheid gevonden in de wagen van GP Racing, Terberg werd daarop uit de uitslag gehaald.

CrozzTV: De highlights van de NK in Gersloot

Van Beek schoof daarom op naar de tweede plaats met Bram Kemna op P3. Kemna mocht in de finale vanaf de middelste startplek op de eerste rij vertrekken en begon heel goed met de tweede plaats. Aan de buitenkant verloor hij in de eerste volledige ronde toch wat snelheid waardoor hij achter Van Beek aan moest sluiten, maar ook de strijd aan moest gaan met Werner van Rossum en Sander Stevens.

Van Rossum leek in de finale onderweg naar de vijfde plaats, maar viel zo’n honderd meter voor de finish stil met een ratelende motor. Met een laatste inspanning wist Van Rossum de Toyota toch nog aan de finish te brengen, maar hij zag wel hoe er een mooi aantal punten voor z’n neus weggekaapt werden. Gerald Nooteboom was een van de coureurs die profiteerde, hij schoof op naar de vijfde plaats. Van Rossum werd zesde.

Rick van Uden reed een redelijk onopvallende wedstrijd in het zand van Gersloot. Hij sloot de finale uiteindelijk als zevende af voor Vince van Wanrooij, die geen sterk resultaat neer kon zetten nadat hij indrukwekkende snelheid liet zien gedurende de manches. Jan Haisma werd negende voor Monique Kuipers op de tiende plek, Frans van der Vegt eindigde net als Roy Vervoort op een ronde achterstand. Zij werden elfde en twaalfde.

Voor Peter Haagsma en Arjen Kooistra kwam er een vroegtijdig eind aan de finish na technisch malheur voor beide rijders. Patrick Breederland kreeg als gevolg van de diskwalificatie voor Terberg de vijftiende plaats in de finale toegewezen, hoewel hij daarvoor niet in actie hoefde te komen.

Ondanks dat het startveld in de finale best sterk was, waren er best nog wel wat opvallende namen die naast een plek grepen. Maurits Schuurmans ging al in de eerste manche in de fout, hij sloeg hard over de kop en kwam de rest van de dag niet meer in actie. Datzelfde overkwam Jelle Klaassen, ook hij ging al in de eerste manche over de kop. Met Jacco van der Wal, Dion Bussink en Timo van Hoeij ontbraken er uit de selectiewedstrijden nog wel wat sterke namen in de finale.

De volgende wedstrijd voor het Eurol NK Autocross is op 15 juni in Oldebroek.

Uitslag NK Gersloot – Divisie V

1. Marco van der Vegt
2. Kevin van Beek
3. Bram Kemna
4. Sander Stevens
5. Gerald Nooteboom