NK Gersloot: Verberk domineert in Toerwagenklasse

John Verberk is zijn tweede seizoen in de Toerwagenklasse zaterdag begonnen met een klinkende zege. In Gersloot stond er geen maat op de Zweedse raket, bestuurd door de viervoudig Nederlands kampioen.

Verberk plaatste zich met drie mancheoverwinningen op pole-position in de finale en ook in die tien ronden durende eindstrijd kwam de coureur uit Baarle-Nassau als beste uit de verf. Aan het eind van de race was het verschil maar liefst 7.4 seconden op de eerste achtervolger, Seppe Aerts. Aerts gaf na afloop aan dat het voor hem zaak was te managen in de manches om vervolgens alles uit de kast te trekken in de finale. Dit ging goed, maar Verberk bijhouden was voor niemand te doen. Na de finale ontstond er nog een brandje bij Aerts, waar hij op dat moment nog geen verklaring voor had.

Andre de Bruyn mocht namens Rang Pang als derde mee naar het podium. De Audi-coureur plaatste zich als derde en kwam op iets meer dan tien seconden van Verberk aan de finish. Ton van Leeuwen maakte in Gersloot zijn eerste meters van 2019 met de EVO en werd vierde. De zesvoudig Nederlands kampioen had eigenlijk de gehele dag niets in te brengen tegen de concurrentie en plaatste zich pas als achtste voor de finale. Dat hij uiteindelijk nog een vierde plaats uit het vuur sleepte, was een knap staaltje schade beperken.

CrozzTV: De highlights van de NK in Gersloot

Marco Tuchter werd vijfde na een sterke dag achter het stuur van de Scirocco. Peter Breederland, wiens broer Erwin een opvallende afwezige was, plaatste zich als zevende voor de finale en kwam als zesde aan de eindstreep. Jarno Niks eindigde solide op de zevende plaats voor NK-debutant in de toerwagens, Ischa van de Vossenberg. Hij reed een sterke wedstrijd in de ex-Van der Valk Renault. John Nouws en Kees Damen maakten de top-tien compleet, Bert-Jan Hoepel werd elfde in zijn nieuwe Starlet maar moest al na een paar ronden opgeven.

Gijs van Hees was een van de opvallende uitvallers in de finale. Kort na de start viel de wagen van de coureur stil en hij kon de Ford enkel nog langzaam naar het middenterrein brengen. Het was een teleurstellend einde van een zeer veelbelovende dag waarin hij twee manches wist te winnen.

Uiteindelijk kwamen er slechts twaalf deelnemers aan de start in de finale. De overige rijders kwamen door problemen niet aan de start. Maik Knoefmann ontbrak net als Govert Terberg, die in de derde voorronde over de kop ging waardoor de wagen flink beschadigd raakte. Ook Robbert Beelen kwam niet aan de start in de finale met de ‘Audi 2.0’.

Jaap Bolk en Bart Linders grepen net naast een plek in de finale. Richard Kools scoorde niet genoeg punten terwijl Sander Borgonje zijn terugkeer in het NK weinig kracht bij kon zetten. Voor Toerwagendebutant Ronny van Lankvelt eindigde de dag ook al vroegtijdig. Aan het eind van de eerste manche verscheen er een flinke wolk achter de wagen en hielden zij het verder voor gezien.

Uitslag NK Gersloot – Toerwagenklasse:

1. John Verberk
2. Seppe Aerts
3. Andre de Bruijn
4. Ton van Leeuwen
5. Marco Tuchter