NK Holterhoek: Overtuigende Van Kuringe wint opnieuw

Lars van Kuringe heeft zaterdag in Holterhoek een goede zaak gedaan door zijn tweede overwinning van het seizoen te boeken in de finale bij de junioren. De coureur was ruim sterker dan de concurrentie, maar door een protest is de uitslag – net als die van Rosmalen – nog altijd onder voorbehoud.

De jonge Lars van Kuringe scoorde de meeste punten in de manches en mocht als eerste een startplek kiezen voor de finale. De Brabander koos voor de vierde startplek op de eerste rij met aan de binnenkant naast zich Gijs Kovac, Jarno van de Krol en helemaal aan de binnenkant Roy Boon. Op de vijfde plek stond Thijs van Bladel die met een overwinning een goede dag afwerkte. Op de tweede rij stonden Mike Uenk en Marco van der Vegt met daarbij ook Lucas Konings, Marijn Vos en Max van Grol. Jouke Heddema kwam als elfde in de finale voor Timo Kessel, Tijs Kovac, Dylan Gerrits en tot slot Tom Littel.

Boon en Van de Krol maakten de beste start terwijl Gijs Kovac ver terugviel in de eerste bocht en zich terug naar voren moest knokken. Ook Van Kuringe maakte geen beste start maar kon aan het eind van de eerste volle ronde al doorstoten naar de tweede plek door brutaal een actie in te zetten bij Konings die in zijn verdediging ook Van de Krol meenam naar buiten.

Boon lag aan de leiding maar moest zich al snel druk gaan maken om de achtervolgers Van Kuringe probeerde het in de derde ronde via de buitenkant maar wist dat hij daar weinig kans van slagen had en terug sneed naar de binnenkant. Daarmee had hij Boon wel snel te pakken en Van de Krol maakte handig van de gelegenheid gebruik door zijn Peugeot op de achterbumper van Van Kuringe te plakken en zo ook een plek op te schuiven. De op de ‘tweede lijn’ gedwongen Boon kon weinig anders dan zijn verlies pakken en hoewel hij het nog probeerde, zou hij de aansluiting met Van Kuringe verliezen.

Ondertussen had Van der Vegt een goede eerste fase van de finale afgewerkt en drong aan bij de top-vier. Eerst nam hij Van de Krol te grazen waarna hij de druk opvoerde bij Boon en de coureur zelfs aan de binnenkant passeerde. Even later was het definitief klaar voor Boon toen hij ingehaald werd door Van de Krol en Konings waarna Boon zijn wagen aan de kant moest zetten vanwege een technisch defect.

Van Kuringe had inmiddels een aardige voorsprong op Van der Vegt die met Van de Krol nog een geduchte concurrent had. Konings zag echter ook zijn kans schoon om een inhaalactie in te zetten en deed dat in van de laatste bocht waardoor hij beslag legde op de derde plaats. Van Kuringe reed de wedstrijd knap uit en pakte zo na Rosmalen zijn tweede zege op rij. Van der Vegt was toch wel de verrassing met de tweede plaats nadat Konings in de laatste meters toch wel heel dichtbij kwam. Van de Krol werd vierde terwijl Kovac zich nog knap naar de vijfde plaats knokte. Gerrits werd zesde voor Van Bladel en Uenk. Marijn Vos en Tijs Kovac maakten de top-tien compleet.

De uitslag van de finale in Holterhoek is echter nog niet definitief. De oorzaak is een protest dat ingediend werd, afgewezen is en waar een beroep tegen aangetekend is. Dit protest wordt binnenkort dus opnieuw behandeld door het College voor Autosport Rechtspraak (CAR).

Uitslag finale:

  1. Lars van Kuringe
  2. Marco van der Vegt +1.706
  3. Lucas Konings +1.906
  4. Jarno van de Krol +2.942
  5. Gijs Kovac +3.981