NK Holterhoek: Verberk heeft het lek boven en wint

Al tijdens de eerste testwedstrijden van dit seizoen werd duidelijk dat John Verberk met zijn Volvo-concept de potentie had om vooraan mee te doen in de Toerwagenklasse. De betrouwbaarheid liet hem echter meermaals in de steek in de wedstrijden die volgden. Tot Holterhoek: Daar liep alles voortreffelijk en reed de coureur uit Baarle-Nassau de concurrentie op ten minste vijf seconden.

Voor Adriaan Boele liep zijn avontuur in het NK Autocross dit seizoen niet zoals gehoopt. De coureur geraakte bij zijn enige optreden in het nationale kampioenschap maar enkele honderden meters ver. Na een aanvankelijk goed vertrek bij het doven van de startlichten in de eerste manche, maakte de Skoda-bolide geen snelheid en werd geraakt door Jarno Niks die op zijn beurt weer geraakt werd door Sjinkie Knegt. “De potmeter in t stuur om gas te geven stopte er mee en de computer wilde de nieuwe niet erkennen. Ik had graag de strijd aan gegaan met John Verberk.” vertelde Boele paar dagen na het NK aan DeCrozz.nl

Ook Jeroen van Zon kende weinig geluk. Nadat hij op vrijdagavond met hulp vanuit alle hoeken van het rennerskwartier nog een nieuwe krachtbron monteerde, was het na een manche op zaterdag alweer afgelopen. De betrouwbaarheidsproblemen blijven de coureur met de Celica plagen, zijn teamgenoot Seppe Aerts had het een stuk beter voor elkaar. Aerts mocht na de drie manches op de eerste rij plaatsnemen. Naast hem stonden Erwin en Peter Breederland, in de manches de beste coureurs van de dag. Daarnaast stond John Verberk die de hele dag indruk maakte en met zijn Volvo als favoriet voor de finale bestempeld kon worden. Gijs van Hees sloot de manches al vijfde af en liet opnieuw een goede indruk achter. Regerend kampioen Ton van Leeuwen kwam tot de zesde plaats in de manches.

Vanaf de start in de negen ronden durende finale hadden Verberk, Aerts en Van Hees de beste start. Verberk maakte aan de binnenkant handig gebruik en pakte de eerste positie terwijl het daarachter dringen geblazen was. Van Hees had aanvankelijk de tweede positie te pakken, maar zou gedurende de race verder naar achteren vallen door een foutje in de laatste bocht. Aerts kreeg op de derde plaats al snel bezoek van Peter Breederland terwijl Erwin Breederland zich na een mindere start terug naar voren moest knokken.

Verberk was op dat moment al uit het zicht verdwenen voor de meeste achtervolgers, vrij snel was duidelijk dat hij zou winnen als de Volvo tot het eind van de race op snelheid bleef. Ook Aerts verloor even tempo waardoor Erwin Breederland hem ook kon passeren en hij de strijd om de vierde plaats verder uit zou vechten met Van Leeuwen die in Holterhoek niet de macht had om echt aan het front mee te doen. Ondanks dat kwam de top-vijf geen moment in gevaar voor de regerend kampioen.

Verberk had aan de finish een comfortabele voorsprong op de broers Breederland met Peter op de tweede plaats voor Erwin. Van Leeuwen passeerde Aerts nog die in de slotronden van de race terugviel maar toch vijfde werd. Marco Tuchter eindgide op de zesde plaats voor Jarno Niks en Piet van Dijk. Henry Arkes werd met de Audi negende voor Maik Knoefmann.

Uitslag finale:

  1. John Verberk
  2. Peter Breederland +5.237
  3. Erwin Breederland +5.725
  4. Ton van Leeuwen +12.998
  5. Seppe Aerts +17.936