NK Lochem: Drama voor Ten Dolle, De Bruijn profiteert en wint

Bijna negen ronden lang leek Tim ten Dolle onderweg naar zijn tweede NK-zege van dit seizoen, maar bij het ingaan van de laatste ronde viel de wagen van de voormalig kampioen stil. Frank de Bruijn was er als de kippen bij om te profiteren en pakte de overwinning.

Ten Dolle pakte langs de buitenkant brutaal de leiding in de eerste ronden terwijl De Bruijn en Mike Bartelen met elkaar in gevecht raakten om de tweede plaats. Al bij het ingaan van de tweede ronde kwam er een einde aan dat gevecht, De Bruijn kwam aan de binnenkant langszij bij het uitkomen van de eerste bocht en tikte daarmee tegen het linker voorwiel van Bartelen die daardoor spinde.

Het gat erachter zorgde ervoor dat Ten Dolle en De Bruijn zouden vechten voor de overwinning, John de Jong en Dennis Kuijpers streden om de derde plaats. Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor Ten Dolle, die knap verdedigde en De Bruijn niet de kans gaf om aan te vallen. Tot aan het eind van de achtste ronde, toen de motor van Ten Dolle’s wagen begon te haperen en bij het uitkomen van de langzame achterste bocht stilviel.

De Bruijn pakte de leiding en kwam met een voorsprong van vijf seconden aan de finish. Dennis Kuijpers pakte de tweede plaats voor René van der Coelen, die zijn beste resultaat van het seizoen scoorde in Lochem. Marcel Bleicker werd vierde voor Koen van Well terwijl voormalig kampioen De Jong terugviel en op de zesde plaats aan de finish kwam. Max van Grieken hield de gespinde Bartelen nog net achter zich op de zevende plaats, Bartelen werd achtste voor Louis Ripperda.

Jeremy Nap had de titelstrijd in zijn voordeel kunnen beslissen maar eindigde zijn finale in de achterhoede. De coureur kwam aanvankelijk wel redelijk van zijn plek, maar werd in de aanloop naar de eerste bocht aangetikt en had vanaf dat moment geen snelheid meer om naar voren te rijden. Nap werd uiteindelijk als tiende geklasseerd als laatste binnen een ronde van winnaar De Bruijn.

Gerard Branderhorst werd elfde terwijl Ten Dolle als twaalfde geklasseerd werd. Freek Gussinklo en Stefan Hilgefort vielen vroegtijdig uit en werden als dertiende en veertiende geklasseerd. Peter Versluis kwam niet aan de start in de finale, hij werd als vijftiende geklasseerd.

Uitslag NK Lochem – Superklasse

1 Frank de Bruijn
2 Dennis Kuijpers
3 René van der Coelen
4 Marcel Bleicker
5 Koen van Well