NK Lochem: Otto houdt titelstrijd in leven met dagzege

Bart van der Putten had het beslissen van de titelstrijd bij de Juniorbuggy’s in Lochem in eigen handen. De coureur moest winnen, maar slaagde er niet in. Zijn grootste concurrent, Ricardo Otto, was hem te snel af op de kleibaan in Lochem.

Otto piekte op het moment dat het van hem verwacht werd, de coureur pakte in de finale de leiding in de wedstrijd en reed onder de druk van Van der Putten en Styn Jaspers uit. Na tien zenuwslopende ronden lag de tweevoudig DJBC-kampioen nog op de eerste plaats en werd duidelijk dat hij de titelstrijd in eigen handen heeft als het NK half september naar Albergen trekt voor de beslissende wedstrijd.

Styn Jaspers werkte een behoorlijke sterke dag af in Lochem. Jaspers reed zijn eerste NK-wedstrijd van het seizoen, de coureur deelt de wagen met Teun van Asten. Hij maakte een goede start in de finale en zette zijn wagen aan het begin van de finale naast die van Otto, maar later zou hij niet meer tot een aanval komen. Bovendien moest Jaspers verdedigen ten opzichte van Van der Putten, die dolgraag nog een plaatsje op wilde schuiven om de directe strijd met Otto aan te gaan voor de titel.

Dat lukte niet. Jaspers werd tweede voor Van der Putten, die de laatste wedstrijd zal moeten missen om zijn EK-campagne succesvol af te sluiten. De coureur is daarom afhankelijk van Otto’s prestaties in Albergen om niet alsnog Nederlands kampioen te worden.

Remon van Rossum kwam op de vierde plaats aan de finish in Lochem, hij reed aanvankelijk op de derde plaats maar kon Van der Putten niet achter zich houden. Jelle Bogemans kwam tot de vijfde stek, voor Nick Kooremans. Mark de Bone werkte een goede wedstrijd af en werd zevende voor Niklas Noldes, die na zijn overwinning in Gersloot nooit weer echt op niveau is gekomen. Oscar van Doremalen werd negende voor Romy Pijnenburg, zij viel in de openingsfase van de finale uit. Mike Brussen kwam ook niet ver en werd als elfde geklasseerd. Tijs Kovac plaatste zich wel voor de finale, maar kwam niet in actie nadat hij zijn motor kapotreed in de derde manche.

Uitslag NK Lochem – Juniorbuggy’s

1 Ricardo Otto
2 Styn Jaspers
3 Bart van der Putten
4 Remon van Rossum
5 Jelle Bogemans