NK Lochem: Revanche voor Schuurmans, beslissing in Albergen

Enkele weken geleden raakte de equipe Maurits en Jos Schuurmans nog een resultaat kwijt nadat het papierwerk niet op orde was na de finale in Gendringen, maar Maurits zette dat in Lochem ruimschoots goed met een overwinning. Kevin van Beek is de nieuwe klassementsleider, maar de beslissing valt pas tijdens de finalewedstrijd.

Voor Schuurmans was het al zijn tweede overwinning van het seizoen, het verschil deze keer was dat hij ook vanuit de manches het maximale aantal bonuspunten meepakte. Vanwege een schrapresultaat aan het begin van het seizoen en de afkeur in Gendringen, is de titel al een tijdje uit het zicht vuur equipe Schuurmans. Toch werd in Lochem weer duidelijk dat de geel/zwarte Honda bij uitstek over de snelheid beschikt om op de kleibanen voor het eremetaal mee te doen.

In de finale dook Schuurmans als eerste bocht in en nam hij brutaal de leiding voor Kevin van Beek, die jaagt op zijn tweede titel. Werner van Rossum sloot aan op de derde plaats, maar al snel werd duidelijk dat Schuurmans en Van Beek het voor de overwinning uit zouden maken. Aan het begin van de derde ronde wist Schuurmans het definitieve gaatje te slaan en leek hij weg te rijden, een rode vlag gooide echter roet in het eten en het hele spel kon opnieuw beginnen. Hoewel de start van Schuurmans niet overweldigend was, wist hij de deur tijdig dicht te doen en pakte hij de overwinning voor Van Beek toen er een ronde voor het einde opnieuw een code rood kwam, deze keer vanwege een crash van Jan Hooisma.

Van Rossum leek lange tijd op weg naar de derde plaats, maar hij verloor tempo in de slotfase en kreeg zo Peter Haagsma en Sander Stevens nog op visitie. Haagsma mocht na enig beraad alsnog naar het podium terwijl Stevens als vierde geklasseerd werd, voor de teleurgestelde Van Rossum die een podium door de vingers zag glippen. Bram Kemna zat kort voor de definitieve neutralisatie naast Van Rossum en werd uiteindelijk zesde, hij heeft tijdens zijn thuiswedstrijd in Albergen nog zicht op de Nederlandse titel.

Jelle Klaassen werd zevende voor Vince van Wanrooij en Martijn Eidhof. Marco van der Vegt kwam tot een tiende plaats in Lochem en moet de ‘oranje’ startnummers voorafgaand aan de laatste NK afstaan aan Van Beek, die de nieuwe klassementsleider is. Hoewel de kansen van de equipe uit Paasloo nog niet verkeken zijn, heeft de regerend kampioen wel de beste kans op een nieuwe titel.

Timo van Hoeij eindigde op de elfde plaats voor Rick van Uden. Jan Hooisma werd na zijn crash als dertiende geklasseerd, voor de onfortuinlijke Kevin Uenk. Uenk plaatste zich als vijfde voor de finale, maar de Seat hield er direct na de start mee op. Uiteindelijk moest hij vanaf de zijlijn toekijken. Arjen Kooistra kreeg ondanks zijn crash nog een diskwalificatie.

Uitslag NK Lochem – Divisie V

1 Maurits Schuurmans
2 Kevin van Beek
3 Peter Haagsma
4 Sander Stevens
5 Werner van Rossum