NK Lochem: Wismans pakt eerste NK-zege, Kovac verstevigt leiding

Gijs Wismans heeft in Lochem de eerste NK-finale uit zijn carrière gewonnen. De jongeling uit Castenray was overtuigend de snelste terwijl de titelkandidaten elkaar in de greep hielden.

Wismans had zich als zesde geplaatst voor de finale, maar bleef als enige slim aan de binnenkant in de eerste bocht terwijl alle rijders op de eerste startrij naar buiten gedrongen werden. Bij het opkomen van het achterste rechte stuk pakte Wismans de leiding terwijl de chaos erachter regeerde.

Enkele rijders kwamen er goed uit, maar Tom Littel maakte een koprol terwijl Iris van den Barg en Aron de Haan stilvielen in de ochtend. Wismans had geen last van dat alles en pakte de leiding voor polesitter Thijs van Bladel. De twee volgden elkaar rondenlang, maar Van Bladel kwam niet dicht genoeg om zijn pole-position om te zetten tot een overwinning. Die ging naar Wismans, die een bijzonder sterke finale reed.

Gijs Kovac was de eerste van de titelkandidaten, hij wist zich na een chaotische openingsfase los te rijden van de achtervolgers en pakte de derde plaats. Daarmee heeft hij een aardige voorsprong genomen op Lars van Kuringe, die in de finale niet verder kwam dan de zesde plaats. Hij eindigde achter Mike Uenk en Lars de Kruif.

Tess Voortman mocht na een protestsituatie toch in actie komen tijdens de finale en scoorde een zevende plaats, Tomas Bartels werd achtste voor Van den Barg, die na haar oponthoud toch door kon en zodoende nog een negende plaats pakte. Marijn Vos eindigde op twee ronden achterstand als tiende.

Tijs Kovac kwam in Lochem voor het eerst in actie met de juniorwagen, hij werd elfde op drie ronden achterstand. Aron de Haan werd als twaalfde geklasseerd voor Arjan van der Sar en Tom Littel. Corinta Boon werd vijftiende en laatste.

Uitslag NK Lochem – Juniorklasse

1 Gijs Wismans
2 Thijs van Bladel
3 Gijs Kovac
4 Mike Uenk
5 Lars de Kruif