NK Benschop: Middelveld excelleert in spektakel van Lopik [VIDEO]

“Het is heel erg gaaf dat ik weer eentje gewonnen heb,” sprak een dolblije Dirk-Jan Middelveld na de finale van de Sprintklasse 1600. In de voorlaatste ronde van het Eurol/Veka NK Autocross kon in deze klasse de beslissing vallen voor het kampioenschap, toch ligt het spel in aanloop naar Hieslum nog volledig open.

Het karakter van de baan Lopik zorgt ervoor dat andere coureurs boven komen drijven. Zo zien we na de series een aantal verrassende namen op de voorposten. Ten eerste is daar Rene Hofstra die in de series veel punten haalt en zodoende als vierde kwalificeert voor de finale. Hij is een kleispecialist bij uitstek maar kan het in de finale geen goed vervolg geven.

Ook Maarten de Weerd is een man die we dit jaar nog niet veel gezien hebben. Hij wint de tweede manche met overmacht. De derde verrassing is Rini Hendriks die zich ook op de eerste rij kwalificeert. Grootste kanshebber voor winst in de finale is Dirk-Jan Middelveld die zich met twee overwinningen verzekerde van de eerste rij in de finale.

In de kleine finale viel al genoeg spektakel te spotten. Erik Diepenmaat schoot in de eerste poging over de greppel en raakte daarbij over de kop. Hij kon zijn wedstrijd niet vervolgen. In de complete herstart die volgde maakte Mariska Verhees een fout waarbij ze eveneens over de kop ging. Wederom een complete herstart. De poging daarna ging het wel goed: Gerd Robben, Andre Vrieze en Wouter Blok plaatsen zich voor de finale.

In die finale zijn alle ogen vanzelfsprekend gericht op Rens van der Haas. Bij winst kan hij zijn derde Nederlands kampioenschap veiligstellen. Hij moet echter van de derde rij starten en komt niet in de buurt van de eerste plaatsen. Het kampioenschap zal beslist worden in Hieslum.

_2229-©CrozzMedia

_2526-©CrozzMedia

_2194-©CrozzMedia

_1314-©CrozzMedia

In die finale schiet Hendriks als een speer uit de startblokken en neemt de leiding voor Middelveld. Ook De Weerd sluit zich aan in het kopgroepje. Deze drie pakken een gaatje in de beginfase van de wedstrijd. Inmiddels valt Gerd Robben uit na zijn overtuigende overwinning in de kleine finale.

Het gevecht rond de eerste plaatsen gaat een tijdje door tot De Weerd het gaatje lijkt te hebben gevonden bij Hendriks. Diezelfde snijdt de bocht aan zoals hij altijd zou doen en De Weerd moet in de ankers en kan een touché niet voorkomen.

Hendriks loopt daarbij schade op, zeker nadat hij ook nog geraakt wordt door een andere deelnemer. De Weerd kan wel door, zij het met een lekke band. Dirk-Jan Middelveld profiteert en pakt de leiding die hij niet meer af zal geven.

Daarachter intensiveert de strijd voor de derde plaats. Kevin Uenk heeft op dat moment de tweede plaats in handen en hij kan zelfs nog even aandringen bij Middelveld. Patrick Boessenkool heeft de derde plaats in handen en verdedigt met alle macht om die plek te behouden ten opzichte van Van Mierlo, Van der Haas en De Weerd.

Er zal weinig meer veranderen. Middelveld pakt weer eens een ‘heerlijke’ overwinning voor Uenk die prima presteert. Boessenkool en Van Mierlo, twee bedreigingen voor Van der Haas in het kampioenschap worden drie en vier. Van der Haas zelf wordt vijfde met Marcel Schoo, de nummer vier het in het klassement op een achtste plaats.

We gaan het nog vaker melden deze week maar alles is nog mogelijk in deze klasse en alle kaarten zullen op tafel moeten in Hieslum om een kampioen in deze ultra-competitieve klasse te krijgen.

Middelveld reageerde na afloop voor de camera van DeCrozz.nl

_2597-©CrozzMedia  _2253-©CrozzMedia _2231-©CrozzMedia   _2168-©CrozzMedia _1459-©CrozzMedia _1440-©CrozzMedia _1362-©CrozzMedia _1330-©CrozzMedia  _1298-©CrozzMedia