Jeremy Nap heeft de tweede NK van het seizoen op zijn naam geschreven. De coureur was de concurrentie al na een halve ronde kwijt toen zij in een megacrash betrokken waren op het eerste rechte stuk.

Peter Versluis was de beste na drie manches nadat hij twee op zijn naam schreef. Ook Jeremy Nap deed dat die weer achter het stuur kroop nadat zijn vader de wedstrijd in Haarle voor zijn rekening nam. Lars Goossens leek ook hier weer de snelheid te hebben en kwam tot de derde plaats op de startgrid voor René van der Coelen en Tim ten Dolle.

Ten Dolle, als vijfde geplaatst in de finale, moest zijn wagen na een succesvolle start van de dag in de derde manche aan de kant zetten met een brandstoflekkage waardoor een aantal vitale onderdelen van de wagen in de brand vlogen en zwaar beschadigd raakten. Daardoor kwamen maar veertien auto’s aan de start in de finale.

Op de tweede rij stonden Jacob Kuil, Max van Grieken, Bart Jan Blaauw, Dennis Kuijpers en Koen van Well. Marcel Bleicker, Erik Pijnenburg, Aris de Waal, Ralf Lücke en Charles van den Broek vestigden zich daarachter op de derde startrij.

Het waren Versluis en Nap met de beste start bij de finale, het duurde nog geen tweehonderd meter voor de grootste kanshebbers op de overwinning uitgeschakeld waren. Versluis week uit naar rechts en raakte daarbij Goossens en Van der Coelen terwijl ook Kuil en Kuijpers opgehouden werden door het incident. Van der Coelen ging bijna over de kop maar kon zijn wagen reden waardoor Nap al na een ronde een mijlengrote voorsprong had op de rest. Versluis reed langzaam en ook Van den Broek was uitgeschakeld door de nasleep van het incident.

Blaauw pakte de tweede plaats terwijl Van Grieken derde reed met een jagende meute achter zich. Die werd gevormd door onder andere Van Well en Bleicker. Van Grieken kon beide heren achter zich houden waardoor hij de derde plaats stevig in handen kreeg.

Nap had ondertussen halverwege de race een voorsprong van meer dan acht seconden en hoewel hij dat zelf op dat moment niet wist, was het voor de buitenwereld duidelijk dat hij zou winnen in het geval dat hij moeilijkheden zou ontwijken. Ook Blaauw reed moederziel alleen terwijl de strijd voor de derde plek wel interessant was.

Na tien ronden klokte Nap uit terwijl Kuijpers op een ronde achterstand over de finish kwam met een hevig rokende krachtbron. Blaauw kwam op grote achterstand als tweede aan de finish voor Van Grieken die de achtervolgers voor wist te blijven. Van Well werd knap vierde in zijn eerste NK van het seizoen terwijl Bleicker op de vijfde plaats eindigde. Pijnenburg en Van der Coelen eindigden op de zesde en zevende plaats als enige coureurs binnen een ronde van de leider.

Uitslag finale superklasse:

  1. Jeremy Nap
  2. Bart Jan Blaauw +9.564
  3. Max van Grieken +18.783
  4. Koen van Well +20.601
  5. Marcel Bleicker +21.832