NK Oldebroek: Equipe Van der Vegt blijft verbazen met nieuwe zege

Nadat Marco van der Vegt in Gersloot al zegevierde, heeft broer Falco van der Vegt het succesverhaal in Oldebroek een vervolg gegeven. Opnieuw was de geel-blauw Clio pijlsnel vertrokken bij de start en ging de zege voor de tweede keer op rij naar Paasloo.

Deze keer zat Marco’s oudere broer Falco achter het stuur en ook hij liet zien dat er gewonnen kan worden in de Clio. Opnieuw was een zware zandbak het toneel voor de overwinning, de Clio lijkt zich inmiddels bewezen te hebben. Toch was het geen eenvoudige dag voor Van der Vegt. Nadat hij in de eerste manche een bliksemstart maakte, kwam hij in aanraking met een van zijn concurrenten waardoor de band rechtsvoor kapotging. Hobbelend moest hij de manche uitrijden. Met twee goede resultaten in de daaropvolgende manches stond de rijder echter gewoon weer op de eerste rij.

Helemaal vanaf de buitenkant sneed Van der Vegt voor de concurrentie langs de eerste bocht in. En die concurrenten op de eerste rij waren niet de minste coureurs: Kevin van Beek, Romaico Sinke, Gerald Nooteboom en Danny van Wanrooij. Van der Vegt pakte de leiding in de wedstrijd en zou die niet meer afgeven. De coureur bouwde een flinke voorsprong op van op een gegeven moment zo’n vier seconden ten opzichte van Van Wanrooij. Er bestond echter geen twijfel over dat ook de tweede zege voor de familie Van der Vegt zou zijn. Aan de finish bleef er nog ruim drie seconden van de voorsprong over.

Van Wanrooij werd tweede terwijl daarachter flink gestreden werd om de laatste stek op het podium. Uiteindelijk was Gerald Nooteboom de gelukkige, hij hield de pechduivel eindelijk eens achter zich en werd zo derde. Daarmee stonden de drie heren op het podium er ook echt voor het eerst. Jelle Klaassen werd vierde op de zware zandbaan, Bram Kemna werd vijfde.

CrozzTV: De highlights van de NK in Oldebroek

Romaico Sinke tekende voor een goed resultaat met de zesde plaats terwijl Timo van Hoeij op de zevende stek eindigde. Nicky Lukkezen werd achtste voor Monique Kuipers, die daarmee een goede dag afsloot. Roy Vervoort eindigde op de negende plaats voor Rommert Steenbeek, de coureur die voorafgaand aan het seizoen genoegen moest nemen met een plek op de reservebank. Steenbeek mocht in Oldebroek in actie komen vanwege het ontbreken van Wouter Terberg en deed het niet onverdienstelijk met een elfde plaats Jacco van der Wal werd twaalfde en was de laatste coureur die de finish haalde.

Waar bleef regerend kampioen Van Beek na zijn start? De coureur viel na vier ronden stil en maakte zodoende geen kans meer op de overwinning. Even daarvoor ging het al mis voor Maurits Schuurmans, ook hij viel stil. Jan Haisma plaatste zich zaterdag wel voor de finale, maar kwam niet meer in actie na technische problemen in de derde manche.

Van Beek was niet de enige van de toppers die een steek liet vallen in Oldebroek. Werner van Rossum haalde de finale niet, dat gold ook voor Sander Stevens (vierde in Gersloot). Peter Haagsma viel al in de eerste manche uit met wat vlammen uit het vooronder van de Opel Astra. Ook hij kan een Nederlandse titel zo langzamerhand al vergeten.

Uitslag NK Oldebroek – Divisie V

1 Falco van der Vegt
2 Danny van Wanrooij
3 Gerald Nooteboom
4 Jelle Klaassen
5 Bram Kemna