NK Reutum: Debutant Cokelaere zegeviert in keverklasse [audio]

Voorafgaand aan het seizoen, zonder dat iemand hem had zien rijden, werd er al rekening met hem gehouden. Nu bij zijn debuut in het Eurol/Veka NK Autocross wint hij. Pedro Cokelaere verraste zijn concurrenten én zichzelf met een daverende overwinning in de keverklasse.

Cokelaere laat de 427 direct op de voorposten zien bij zijn debuut. In de manches haalde hij twee overwinningen en een vijfde plaats. Genoeg voor een plek op de eerste startrij. Naast hem staan niet de minsten: Marco Raben, John Verberk en Jan Paul Klaster posteren zich op die eerste rij.

Ook daarbij is Rik Pasman. Hij laat zich in deze NK goed zien tijdens de manches door de grote mannen het vuur aan de schenen te leggen. Pasman is een kandidaat voor winst in deze finale, dat is zeker. Peter Timmermans daarentegen valt een beetje tegen. De regerend kampioen kwalificeert zich als achtste voor de finale.

CME_5252

CME_5268

CME_5270

Vooraan duelleren John Verberk en Pedro Cokelaere voor de beste positie in de eerste bocht. Cokelaere weet net de binnenste lijn aan te houden en steekt Verberk voorbij door op het tweede stuk meer snelheid mee te nemen. De winnaar van Rosmalen, Arjan Stokkink, heeft zijn waterloo dan al gevonden in de greppel. Hij kon de bocht niet halen en ziet zijn finale in rook op gaan.

Cokelaere pakt dan een gaatje en Marco Raben werkt zich richting Verberk om te vechten door de tweede plaats. Diezelfde Raben maakt direct een klein foutje en verliest de aansluiting met de Brabander. Inmiddels is Cokelaere los.

CME_5276

Jan Paul Klaster is in geen velden of wegen te bekennen en rijdt anoniem rond op de tiende plaats. Pasman heeft daardoor een plekje gewonnen en kan lang aandringen bij Raben voor een podium. Dat gaat er uiteindelijk niet van komen. Ook Timmermans verslikt zich even en verliest een aantal plaatsen.

Vooraan is het Cokelaere die geen moment meer in de problemen komt. Hij pakt de overwinning voor Verberk en Raben. Pasman moet genoegen nemen met de vierde plaats. Klaster finisht op de achtste plaats en Timmermans komt niet verder dan een twaalfde plaats.

Verberk ziet de concurrentie een beetje achterblijven, hij verstevigt zijn positie in het klassement. Ook Marco Raben doet goede zaken voor het klassement.

Cokelaere reageerde na afloop voor de microfoon van DeCrozz.nl [Powered by Oliehandel.nl]

Volledige uitslagen van de NK Rosmalen staan op AutocrossLive.com

CME_5300

CME_5307

CME_5250