NK Reutum: Van der Haas stelt orde op zaken in Sprintklasse 1600 [audio]

Het is aanpoten voor Rens van der Haas. Hij moet zijn beste beentje voor zetten nu hij zijn schrap al ingezet heeft in Rosmalen. Tijdens de NK in Reutum was hij daar op volle toeren mee bezig, het leek hem haast geen moeite te kosten.

Drie series in de Sprintklasse 1600 zorgen ook dat er een kleine finale verreden moet worden. De SONAK heeft tevens geschoven in het programma en daardoor trappen de 1600’s nu de wedstrijddag af. Een verandering met een stukje zekerheid, een gokje moet genomen worden voor de eerste meters.

Jean Pierre Wouters moet al in de eerste manche opgeven. De WMS-coureur spinde in de laatste bocht en bezeerde daarmee zijn duim. Hij zou naar het ziekenhuis voor Almelo gaan voor verder onderzoek, in ieder geval kwam hij niet meer aan de start.

Wat opvalt in die eerste manche is dat er maar liefst vijf valse starts plaatsvinden. Rolf Kools, oorspronkelijk winnaar van de tweede serie, wordt op het matje geroepen met nog eens vier collega’s die voor de lichten doofden al van de plek geschoten waren.

De puntenstand na drie manches is daardoor niet zoals die misschien op het eerste oog wel leek. Patrick Boessenkool is de man die als eerste naar de finale gaat met vijftig punten. Daarachter zit het heel dicht bij elkaar met de nummers twee tot en met acht binnen drie punten.

Naast Boessenkool op de eerste rij zijn het Charles van den Broek, Marcel Schoo, Kevin Uenk en Rens van der Haas. Met name Van den Broek en Uenk verrassen, zij presteerden dit jaar nog niet optimaal maar manifesteren zich in het Reutumse zand.

Bij de start zijn het de PML-coureurs Van den Broek en Van der Haas die de kopposities grijpen. Niemand, behalve Marcel Schoo komt eigenlijk nog in de buurt bij Van der Haas die razendsnel weg is.

Polesitte Boessenkool is terug gevallen naar de zesde plaats terwijl Rob van Mierlo – winnaar van Rosmalen – zich naar een vierde plaats gewerkt heeft. Hij voert langzaam de druk op bij Schoo terwijl hijzelf onder druk staat van Uenk.

De strijd in het middenveld eist met Ton Swinkels een slachtoffer. Hij komt na een touche met Ysbrand Dijkstra tot stilstand maar kan zijn weg vervolgen. De daaropvolgende ronden komt de overwinning van Van der Haas niet meer in gevaar.

Ook de tweede plaats van Van den Broek staat redelijk vast terwijl Marcel Schoo echt hard moet verdedigen om zijn derde plaats te behouden ten opzichte van Van Mierlo. Patrick Boessenkool komt binnen op de vijfde plaats voor Kevin Uenk. Edwin Tolkamp die een dubbel programma reed pakte bij zijn terugkeer een zevende plaats.

Van der Haas staat met twee gewonnen wedstrijden weer bovenaan in het klassement maar heeft met een minder resultaat in Rosmalen zijn schrap reeds verspeeld.

Van der Haas reageerde na afloop voor de microfoon van DeCrozz.nl [Powered by Oliehandel.nl]