NK Reutum: Klaassen kan ineens meedoen om de titel [audio]

Hij wist dat het kon maar alle puzzelstukjes moesten even op de plek vallen. In Reutum was dat het geval voor Mervin Klaassen die een uitstekende dag bekroonde met winst in de finale.

De finale in Reutum werd in eerste instantie getekend door een megacrash van Huub Jansen. De winnaar van Rosmalen kwam in aanraking met een concurrent en vloog daarbij hard over de kop. Jansen kon zijn auto redelijk goed verlaten, de auto kwam wel zwaar beschadigd aan in het parc fermé. Een code rood volgde met een complete herstart als gevolg.

Bij de herstart zijn het Marc Jacobs en Chris Wagenaar die elkaar raken. De laatste spint maar kan zijn weg vervolgen al komt hij niet meer terug van zijn schuiver op het eerste stuk. Wagenaar krijgt na afloop van de race ook een valse start toegewezen.

Mervin Klaassen heeft absoluut niet de beste start maar maakt wel het best gebruik van de wijde lijn door de eerste bochtencombinatie. Hij duikt dan ook als eerste het tweede rechte stuk op. Daarachter zijn het Marc Jacobs en regerend kampioen Jacob Heeres die de podiumplaatsen bezetten.

CME_5823

CME_5091

John Rotink mocht op de eerste rij starten maar kan die goede lijn niet voortzetten. Hij wordt onder andere gepasseerd door Edwin Tolkamp die zijn draai in de zwaardere klasse gevonden lijkt te hebben. Ook Pieter Mennen kent een bliksemstart maar voor het podium komt hij niet meer in aanmerking.

Klaassen heeft inmiddels een gaatje ten opzichte van Jacobs die op zijn beurt onder druk komt te staan van Heeres. De man uit Hindeloopen probeert meermaals aan te dringen bij Jacobs maar die bezwijkt niet onder de druk. Het geworstel tussen de nummers twee en drie zorgen wel dat Klaassen op het Reutumse zand uit kan lopen.

CME_5073  CME_5127   CME_5834

Heeres heeft inmiddels de aansluiting verloren door de achterblijvers en moet genoegen nemen met een tweede plaats. Klaassen lijkt iets van reserve in te bouwen terwijl hij zich langs de achterblijvers moet werken en Jacobs kruipt iets dichterbij.

Genoeg gaat het echter niet zijn, Mervin Klaassen pakt in Reutum zijn eerste overwinning in het Nederlands kampioenschap. In het officieuze klassement – morgen op deze site – staan de eerste vier coureurs binnen vier punten.

Klaassen reageerde na afloop voor de microfoon van DeCrozz.nl [Powered by Oliehandel.nl]

Volledige uitslagen van de sprintklasse 2000 zie je op AutocrossLive.com

CME_5109

CME_5143

CME_6021

CME_5816