NK Reutum: Overwinning van Kooistra ‘smaakt naar meer’ [audio]

Het moest er een keer van komen voor Arjen Kooistra. Een paar keer zat hij dichtbij een grote overwinning en in Reutum kwam het eindelijk allemaal uit. De Fries pakte in extremis een grote overwinning in het Eurol/Veka NK Autocross.

Jos Schuurmans maakte de meeste indruk in de series met drie top-3 klasseringen in de manches. Hij mocht met 52 punten dan ook als eerste een keuze maken op de eerste rij. Naast hem Peter Haagsma en Arjen Kooistra, twee Friezen die regelmatig indruk maken maar nooit echt de trekker over hebben kunnen halen. Ook Sander Stevens en Martin Oudshoorn maakten indruk in de manches. Afwezig in Reutum is Ronny van Lankvelt, de nummer drie uit het klassement.

In die finale zijn het Haagsma en Kooistra die de beste start hebben. Haagsma grijpt de leiding door voor het veld langs te snijden naar de binnenkant. Lang kan Haagsma niet genieten van zijn voorsprong, Arjen Kooistra zet in de tweede ronde al de jacht in op de koppositie die hij niet veel later ook pakt.

Haagsma zakt dan een beetje weg terwijl Schuurmans het tempo gevonden heeft. De twee vechten een lange tijd voor de beste plaatsen, uiteindelijk pakt Schuurmans de tweede plaats. Haagsma moet dan zelfs nog achteruit kijken naar de vierde plaats waar Lammert Brink nog wel even voor wil strijden. Ook Kevin van Beek wil nog wel even meedoen voor de prijzen, hij zet de druk vol op de ketel bij Brink en Haagsma.

Arjen Kooistra heeft inmiddels een mooie voorsprong opgebouwd en ziet die niet meer in gevaar komen. Wel is opvallend dat de nummer twee van het klassement, Jochem Eelderink, halverwege de wedstrijd stilvalt. Daarmee is duidelijk dat er in het klassement flink geschoven wordt.

Jos Schuurmans pakt een mooie tweede plaats en met hangen en wurgen weet Haagsma de derde plaats vast te houden. Daarachter is het Lammert Brink die met Sander de Haan goede zaken doet in het kampioenschap. Zij staan nu aan kop voor Arjen Kooistra.

Kooistra reageerde na afloop voor de microfoon van DeCrozz.nl [Powered by Oliehandel.nl]