NK Reutum: Van de Vossenberg op weg naar het kampioenschap [audio]

Het gaat in Benschop, de volgende NK wedstrijd op 3 september, een hele spannende worden voor Ischa van de Vossenberg. Rijdt hij bij de eerste twee dan is de opvolger van Werner van Rossum bekend. Maar zover is het nog niet al was ook de tweede zandwedstrijd een prooi voor hem in Reutum. En hoger als dat kun je niet eindigen.

Opnieuw een fel gevechten in manche 1 tussen Gijs Kovac en Remon van Rossum. Het resulteerde in een officiële waarschuwing voor beiden en puntenbehoud. Na drie manches scoorde Remon plaats 7 en Gijs plaats 5. Tussen hun in de zeer snelle Luc van Wijlen die het ook zwaar had in Reutum.

Pole voor Ischa van de Vossenberg de ultieme zandrijder uit Ysselsteyn. Ook de dochter van Erik Pijnenburg is weer in vorm met haar Honda en weet de tweede plaats te scoren. Mike Bruins en Leo van der Vegt pakken de derde en de vierde plaats.

CME_6253

CME_5342

CME_5369

Romy Pijnenburg staat haar mannetje en rijdt ze allemaal zoek. De zeer snelle Honda Civic rijdt vliegensvlug naar de eerste bocht. Gijs Kovac heeft ook een goede start voor van de Vossenberg. Richard Huisman heeft een minder lekkere eerste bocht. Hij schiet te ver rechtdoor en beland in de greppel. Hij komt er weer knap uit maar meer plekkie elf zit er niet in voor hem. Na één volledige ronde is er al een redelijke voorsprong voor Romy Pijnenburg te zien. Achter Kovac en Vossenberg zien we Leo van der Vegt en Luc van Wijlen voorbij komen. Hierna gaat van Wijlen hard buitenom en weet van der Vegt te verschalken.

Romy Pijnenburg is niet zeker van haar zaak en blijft maar om zich heen kijken in de auto. Nergens voor want langs de kant ziet het er allemaal zo gemakkelijk uit en zien we ook de comfortabele voorsprong van haar. Van Wijlen komt inmiddels ook al dichtbij Kovac aan die door van de Vossenberg al is gepasseerd. Van Rossum rijdt op plaats vijf rond en Benjamin Zuijdam komt er ook aan. Vossenberg heeft inmiddels vrij baan om de jacht te openen op Pijnenburg en dat lukt ronde na ronde. Steeds komt jij dichterbij en iedereen ziet dat de jongste Pijnenburg dit niet vol kan blijven houden. Met nog drie ronden op het bord is het van de Vossenberg die het grote gat benut wat Romy heeft laten vallen en pakt de kop.

Luc van Wijlen heeft het aan de stok met Mike Bruins en komt in de greppel terecht. Hij komt er niet meer uit en ziet zijn droom, Nederlands kampioen dit jaar, uiteen spatten.

De, ondanks zijn jonge leeftijd, zeer ervaren Vossenberg maakt geen fouten meer en rijdt naar de winst. Pijnenburg wordt tweede voor Remon van Rossum. Benjamin Zuijdam wordt vierde voor Gisj Kovac die het tempo net niet vol kon blijven houden.

CME_5318  CME_6022kopie  Na het optellen van de punten blijkt dat van de Vossenberg op eigen kracht het kampioenschap kan binnenhalen in Benschop. Rijdt hij daar bij de eerste twee is er niemand meer die hem, in zijn laatste jaar, van het kampioenschap af kan houden.

Van de Vossenberg reageerde na afloop voor de microfoon van DeCrozz.nl [Powered by Oliehandel.nl]

Volledige uitslagen, rangen en standen lees je terug op AutocrossLive.com

CME_6275

CME_5365