NK Rosmalen: Breederland knokt zich naar belangrijke overwinning


Bij de start verloor Erwin Breederland een beetje, maar dat maakte hij in de tien ronden durende finale ruimschoots goed. De coureur pakte zijn eerste overwinning van het seizoen door achtereenvolgens Seppe Aerts en Ton van Leeuwen te verslaan in Rosmalen.

Van de 27 deelnemers in de toerwagenklasse was Erwin Breederland na drie manches de sterkste. De coureur won een manche en eindigde twee keer tweede achter de beide rijders die naast hem plaatsnamen op de grid. Ton van Leeuwen won de tweede en derde manche, maar daar ging een stroeve start aan vooraf. De coureur kon niet op volle snelheid rijden en eindigde in de achterhoede. Seppe Aerts kende voor het eerst een vlekkeloze dag en haalde als derde de finale voor Peter Breederland en Piet van Dijk. Van Dijk won de tweede manche, maar verscheen in de finale niet aan de start. Daardoor waren vier van de vijf plekken op de eerste rij ingevuld.

Bij het doven van de lichten had Aerts de beste start van het veld, hij ging met voorsprong de eerste bocht in terwijl Van Leeuwen en ook Andre de Bruyn volgden op de tweede en derde plaats. De broers Breederland sloten daarna aan op de plaatsen vier en vijf. Gerbert Paus, die een goede dag kende, probeerde langs de buitenkant aan te vallen in de eerste bocht, maar verloor daarbij een aantal plaatsen. Ook Peter Breederand moest wat posities laten, onder andere aan Danny Reinders en Jarno Niks.

Vooraan voerde Aerts de wedstrijd aan voor Van Leeuwen en de jongste van de broers Breederland die het tempo had gevonden en probeerde aan te dringen bij de EVO. Aan het begin van de derde ronde vond de coureur uit Zuidland zich een weg langs Van Leeuwen die nog wel probeerde te counteren, hij moest de tweede positie echter op dat moment laten aan Breederland. Die ging op zijn beurt direct op jacht naar Aerts die halverwege de finale een foutje maakte waardoor Breederland hem langs de buitenkant kon passeren op het rechte stuk. Lang duurde het niet want de Baleno-rijder schoot iets te ver de eerste bocht in waardoor Aerts de leiding opnieuw kon pakken en ook Van Leeuwen direct de aansluiting te pakken had.

Aerts verdedigde de binnenkant met hand en tand en daardoor was het voor Breederland wachten op het foutje. Die kwam al vrij snel waardoor Breederland via de binnenkant een passeerbeweging kon inzetten, deze keer liet hij zich niet in een foutje luizen waardoor hij aan de leiding kwam. Van Leeuwen probeerde de aanval nog even in te zetten bij Aerts, maar moest genoegen nemen met de derde plaats.

Breederland zou in de laatste ronden alleen maar uitlopen en de overwinning pakken voor Aerts, Van Leeuwen en De Bruyn. Peter Breederland werd vijfde.

Uitslag finale Toerwagenklasse:

  1. Erwin Breederland
  2. Seppe Aerts +2.648
  3. Ton van Leeuwen +3.958
  4. Andre de Bruyn +7.889
  5. Peter Breederland +9.722