NK Rosmalen: Jansen wint overtuigend in Sprintklasse 2000

Het lijkt er na twee wedstrijden in het Eurol/Veka NK Autocross al op dat er een nieuwe kampioen gaat komen in de Sprintklasse 2000. Jacob Heeres had in Albergen motorproblemen en kon ook in Rosmalen de schade niet herstellen. Aan de manches lag het niet, hij plaatste zich als tweede voor de finale. Maar in die finale schoot hij iets te vroeg van de koppeling en werd hij na afloop teruggefloten.

In de Sprintklasse 2000 zien we het debuut van Haitze Idzenga. De kampioen Divisie A van 2013 werkte een lange tijd aan de sprinter maar kwam in Rosmalen voor de dag met een derde plaats in de eerste manche.

CME_6955

Chris Wagenaar liet zich goed zien tijdens de manches. Met 54 punten kwalificeerde hij als eerste voor de finale. Naast hem stonden Jacob Heeres, Huub Jansen, Patrick Cleys en Moos Kroon op de eerste rij.

Op de startgrid zien we Heeres even naar voren schieten, hij duwt de koppeling weer in maar het kwaad is geschied. Dan schiet ook de rest van het veld in gang en is het Huub Jansen die een overtuigende kopstart heeft. Hij duikt als eerste het langzame gedeelte van de baan in terwijl Patrick Cleys zich voor Chris Wagenaar de bocht in bluft. Marc Jacobs sluit daarachter aan samen met Moos Kroon.

CME_8052

CME_6886

CME_6907

Wagenaar weet binnen korte tijd Cleys te verschalken en ook Kroon ziet zijn kans de Belg voorbij te steken. Daarachter vindt een groot gevecht plaats voor de plaatsen vijf tot en met tien met daarbij Marc Jacobs maar ook Mervin Klaassen. Klaassen komt in aanraking met Jan Hendriks en komt in de greppel terecht. Einde wedstrijd voor de Zeeuw.

Marc Jacobs weet dan de aansluiting te krijgen bij Moos Kroon en weet hem voorbij te steken, net als Jacob Heeres die ook weer een plekje wint. Zo ontvouwt de wedstrijd zich volledig in het voordeel van Jansen die vijf seconden voor de concurrentie over de meet komt.

Wagenaar pakt de derde plaats voor Heeres die later uit de uitslag gehaald wordt. Marc Jacobs schuift daardoor naar de derde plaats voor Moos Kroon en Patrick Cleys.

Uitslagen van het NK Rosmalen staan op AutocrossLive.com

CME_6785 CME_6819    CME_6979 CME_6990 CME_8016 CME_8026