NK Rosmalen: Jonge garde heerst in de Superklasse

In Terwolde leek Lars Goossens de juiste afstellingen voor zijn sprinter maar niet te kunnen vinden. In Rosmalen zag het er na de eerste manche ook nog niet geweldig uit. Maar na winst in de tweede en derde manche zag het er ineens heel anders uit. Na zijn overwinning tijdens de NK in Lochem vorig jaar wilde hij er graag weer een bijschrijven. En dat gebeurde in Rosmalen waar hij zeer overtuigend wist te winnen.

Peter Versluis is zijn belofte aan het team niet nagekomen. Hij beloofde niet meer vals te starten alleen in manche 3 ging het weer mis. Na een slechte week op persoonlijk vlak, zal hem niets worden kwalijk genomen want hij startte toch vanaf rij 1. Dat konden we niet zeggen van de Belgische rijder Patrick Mommen. Na slechts 180 meter maakte hij een zware koprol mee en was het over en uit voordat de eerste bocht ingestuurd kon worden.

Ook Tim ten Dolle, vorige week nog erg succesvol tijdens de EK wedstrijd in Nova Paka (CZ), kende een wedstrijd om snel te vergeten. Geen finale voor hem en dus ook geen punten voor het kampioenschap en dat is zonde voor de regerend kampioen.

CME_7818CME_9285

De enorme salto’s die Wilhem Franssen in Terwolde meemaakte laat zien dat hij nog niet in staat is om te rijden. Rene van der Coelen neemt dan ook, opnieuw, zijn plaats in en moest daardoor belangrijke concessies doen. Van der Coelen heeft zich afgemeld voor de Sprint 2000 klasse en start juist met die auto in de Superklasse. Die mogelijkheid is er bij het JvdC ook omdat van deze auto relatief gemakkelijk een 4WD te maken is. Na 3 manches was de double twin rijder de snelste en de pole voor hem. Lars Goossens mocht de tweede keuze doen voor de heel erg sterk rijdende Dennis Kuijpers. Jeremy Nap was, door een valse start gelijk met Peter Versluis, niet verder gekomen dan plaats vier vandaag. Versluis mocht als laatste kiezen maar bleek niet topfit meer aan de start te kunnen verschijnen.

CME_7941

CME_9281

CME_9258

Goossens was wel topfit en hij startte echt als allerbeste met aan de buitenzijde naast hem Dennis Kuijpers. Kuijpers zat iets teveel buiten doordat Goossens mooi zijn lijn bleef houden. Nap maakte een snelle beslissing en stak bij bocht 1 naar binnen toe en kon zo direct voorbij aan Kuijpers en stak heel mooi naar bocht 2 door en deed dat ook op plaats 2. Van der Coelen kon niets anders doen als aansluiten wat ook voor Peter Versluis gold. De 23 jarige Goossens gaat er goed voor zitten en laat zien dat de snelheid in de Audi echt enorm is op deze bochtige baan. Nap, nog net 21 jaar, kan op geen enkel punt op de baan dichterbij komen en dat is wat we op voorhand aan deze finale niet konden vermoeden. Dennis Kuijpers kan ook enorm goed overweg met de baan en verliest Nap geen enkel moment uit het oog. Toch is de Porsche net niet opgewassen tegen het Chevy geweld en is het wachten op dat eventuele kleine foutje van Nap. De gillende Audi van Goossens is inmiddels uit het zichtveld van Nap verdwenen, Goossens lapt zelf zijn vader Jos als er nog 3 ronden te rijden zijn. Senior zal er waarschijnlijk hard om hebben kunnen lachten tijdens de finale.

Willem Snijder heeft het oliedruk probleem weer opgelost waardoor hij in Nova Paka aan de kant moest blijven. Hier wordt hij uiteindelijk keurig zevende.
Bart-Jan Blaauw krijgt ook de juiste afstelling maar niet in het Spies frame maar geeft niet op en weet het Peter Versluis moeilijk te maken. Versluis moet de strijd opgeven met een technisch probleem waardoor Blaauw vijfde kan worden achter Rene van der Coelen.

Goossens wint magistraal met een recht stuk (ruim 7 seconden) voorsprong op Jeremy Nap. Nap heeft niet heel veel voorsprong kunnen behouden op Kuijpers die er net niet aan komt maar wel veel punten meeneemt naar een paar dorpjes verderop.

Volledige uitslagen van de NK Rosmalen staan op AutocrossLive.com

CME_7837 CME_7981 CME_7993 CME_9239    CME_9294