NK Rosmalen: Schuurmans schrijft thuiswedstrijd op zijn naam

Maurits Schuurmans heeft zaterdag de finale van de Divisie V in zijn voordeel beslist. De coureur bleef strakke lijnen rijden terwijl de concurrenten om hem heen steken lieten vallen. Het was voor Schuurmans een welkome meevaller na een tegenvallende start van het seizoen.

Schuurmans reed een behoorlijk strakke wedstrijd in Rosmalen, maar zoals wel vaker gaf de betrouwbaarheid de doorslag in de tien ronden durende eindstrijd. De ervaren thuisrijder hield zijn wagen heel terwijl anderen in de fout gingen of met technische brokken kwamen te staan.

Schuurmans voerde de wedstrijd samen met Kevin van Beek en Peter Haagsma aan in de beginfase, maar Van Beek viel al aan het eind van de tweede ronde uit met een kapotte achterwielophanging. Daardoor bleven Haagsma en Schuurmans over aan de kop van het veld. Inmiddels was Jacco van der Wal, die zich als derde voor de finale geplaatst had, ook al uitgevallen.

Het duurde niet lang voor het noodlot opnieuw toesloeg voor Haagsma. De coureur uit Augustinusga verloor ineens de aandrijving waardoor alle snelheid weg was in de Opel Astra. Er zat niets anders op dan de wagen langs de baan te parkeren. Vanaf dat moment reed Schuurmans aan de leiding en kwam eigenlijk niemand meer in de gelegenheid om hem te bedreigen.

De strijd erachter om de tweede plaats was interessant. Timo van Hoeij had die positie te pakken en hij bracht zijn Volkswagen ook op die stek naar de finish. Hij eindigde voor Danny van Wanrooij, die voor de tweede achtereenvolgende wedstrijd het podium haalde. Bram Kemna, winnaar van de eerste manche, werd vierde. Jay Hoogveld reed een bijzonder sterke wedstrijd en kwam als vijfde aan de finish.

Hij hield Jelle Klaassen achter zich, die voor de tweede wedstrijd achtereenvolgens in de top-zes eindigde. Sander Stevens eindigde op de zevende plaats voor Jeremy Nap, die zaterdag een dubbelrol had. De coureur kwam ook in actie in de Superklasse, maar zijn rentree in de Divisie V verliep redelijk verdienstelijk. De teamgenoot van Werner van Rossum werd achtste. Gerald Nooteboom gaf zijn podiumfinish in Oldebroek een vervolg met de negende plaats in Rosmalen.

Romaico Sinke maakte de top-tien compleet voor Roy Vervoort, hij was de laatste coureur die de finish haalde. Hoewel, Van Beek bracht zijn Honda nog wel over de finish maar werd uit de uitslag gehaald vanwege een sportieve overtreding. De coureur weigerde uit zijn auto te komen en werd op basis daarvan teruggezet. Haagsma en Van der Wal werden daardoor als twaalfde en dertiende geklasseerd, Van Beek werd veertiende.

Daarmee ontbrak er nog een coureur in die finale en dat was kampioenschapsleider Marco van der Vegt. De winnaar van de eerste twee NK’s plaatste zich als vierde voor de eindstrijd, maar kwam om onbekende reden niet in actie.

Uitslag NK Rosmalen – Divisie V

1 Maurits Schuurmans
2 Timo van Hoeij
3 Danny van Wanrooij
4 Bram Kemna
5 Jay Hoogveld