NK Rosmalen: Van Mierlo verrast met winst in Sprintklasse 1600 [AUDIO]

Waar andere coureurs blij waren dat ze terug mocht komen voor de interviews na afloop, was er ook eentje die dat niet helemaal verwacht had. Rob van Mierlo verraste in Rosmalen met winst in de ontzettend competitieve Sprintklasse 1600.

Van Mierlo kwalificeerde als vijfde voor de finale en kwam op de eerste rij te staan met de heren Schoo, Bouwmeester en Dijkstra. Ook Patrick Boessenkool posteerde zich op de eerste rij na hectische weken met motorproblemen. Het zorgde dat Boessenkool niet optimaal aan de start verscheen maar hij plaatste zich wel met 53 punten als eerste voor die grote finale.

CME_8404

CME_7370

Opvallende afwezige op de eerste rij is Rens van der Haas. De Brabander kende allerlei kleine tegenslagen in de voorrondes en haalde ternauwernood de kleine finale. Van daaruit moest hij zich vanuit de kleine finale kwalificeren. Dat deed hij op zeer knappe wijze en hij moest alleen Andre Vrieze voor zich laten. Ook Jan Paul Klaster kwalificeerde zich voor de grote finale, hij rijdt dit seizoen equipe met Coen Wouters.

Vanaf het begin is het Van Mierlo die met een magistrale start de leiding neemt in de eerste ronde. Marcel Schoo probeert een aantal keren aan te vallen maar krijgt geen grip op de twintigjarige Van Mierlo. Het gaatje wordt groter en Schoo en Boessenkool moeten het uitvechten voor de plaatsen twee en drie.

CME_7268

CME_8890

Het gat achter Van Mierlo wordt ondertussen steeds groter en loopt op richting de zeven seconden. Ver daarachter is het Rens van der Haas die in zijn inhaalrace naar voren op een achtste plaats blijft hangen. Hij probeert van alles bij Alex Rijkeboer maar die biedt hem goed partij.

Ysbrand Dijkstra stelt inmiddels zijn vierde plaats veilig door het gat naar Andre Bouwmeester en Dirk-Jan Middelveld te vergroten. Die twee zijn in fel gevecht en hoewel het op de streep Bouwmeester is met het voordeel op de streep, moet hij zich melden in het wedstrijdsecretariaat vanwege een valse start. Hij krijgt de punten van de laatst overgebleven rijdende auto.

Middelveld wordt zodoende vijfde voor Sven Prinsen, Alex Rijkeboer en Rens van der Haas. Pieter Verboon en Jan Paul Klaster sluiten de top tien af.

Het feest is erbij Rob van Mierlo die terecht de lofzang krijgt van de kenners. Hij finisht eerste met negen (!) seconden voorsprong op Marcel Schoo en Patrick Boessenkool.

Van Mierlo reageerde na afloop voor de microfoon van DeCrozz.nl [Powered by Oliehandel.nl]

Volledige uitslagen van de NK Rosmalen staan op AutocrossLive.comCME_7259  CME_7336  CME_8369  CME_8837 CME_8850