NK Rosmalen: Stokkink na bijna twee jaar weer succesvol

Het heeft even geduurd voor de zevenvoudig Nederlands kampioen Arjan Stokkink. We moeten terug naar 12 juli 2014 als Stokkink in Kerkdriel de finale in de keverklasse op zijn naam schrijft. In Rosmalen was het dan eindelijk weer zover voor Stokkink.

Al in de eerste manche kwam er een einde aan de wedstrijd van de nummer 12 van Albergen, Simon Hemmen. Hij crashte in de openingsronde van de eerste manche en kreeg zodoende geen punten toegekend in zijn klassement. In de manches was Ivo Galekop de man die indruk maakte. Hij kwalificeerde zich als eerste voor de finale. Op de eerste rij kreeg hij gezelschap van Eelco Kruis, Rik Pasman, Arjan Stokkink en Jasper Pouw.

CME_7625  CME_8595  CME_9040

Hoewel Pouw, Stokkink en Kruis zijdelings de eerste bocht induiken is het Arjan Stokkink die al gauw de voorsprong pakt. Galekop kent een iets mindere start maar weet Pouw wel meteen af te troeven en vindt de aansluiting bij Eelco Kruis. Verberk en Timmermans hebben inmiddels ook de weg naar voren gevonden, zij moesten vanaf de tweede rij starten. Rik Pasman heeft plaatsen verloren en is met Marco Raben – winnaar van Albergen – in de slag om de plaatsen zes en zeven.

Arjan Stokkink loopt uit maar krijgt weinig ruimte van Eelco Kruis die de druk erop houdt bij de man uit Borculo. Kruis kan op zijn beurt geen moment verslappen want ook Galekop houdt de druk volop de ketel.

Stokkink komt met gebalde vuist over de finish. Hij heeft aan de finish ruim twee seconden voorsprong voor Ivo Galekop op de tweede plaats. Eelco Kruis wordt derde voor John Verberk, Peter Timmermans en Rik Pasman. Hij verschalkt Marco Raben die na winst in Albergen genoegen moet nemen met de zevende plaats.

Arjan Stokkink reageerde blij na de finale: “Dit is perfect. Na zoveel jaar is het toch wel heel erg mooi om weer eens te winnen. Het moest nog wel even gebeuren maar als je hier vooraan staat moet het ook gebeuren. Een goede start is hier 80 procent. Nu gaan we naar Lochem, dat is onze thuiswedstrijd en ik hoop dat we daar net zo voor de dag kunnen komen als hier. We gaan ons best doen maar niets is zeker.”

Volledige uitslagen van de NK Rosmalen staan op AutocrossLive.com

CME_8612

CME_8589

CME_9052

CME_9091